• Pregleda: 3185

Palićki rotarijanci prikupili 323.700 dinara za ugrožene od poplava

Rotari klub Palić uplatio je 323.700 dinara na namenski račun Vlade Srbije za pomoć ugroženima od poplava. Tim povodom, članovi kluba uručili su danas načelniku Severnobačkog okruga Dragom Vučkoviću simboličan ček na tu sumu sredstava koja su prikupljena tokom tradicionalne humanitarne akcije palićkih rotarijanaca na Urbanovim danima na Paliću. Osim toga, rotarijanci su ugroženima preko Crvenog krsta uputili vodu i sokove u vrednosti od 15.000 dinara.
Palićki rotarijanci prikupili 323.700 dinara za ugrožene od poplava

Tradicionalna humanitarna akcija Rotari kluba Palić povodom Urbanovih dana na Paliću, ove godine bila je u potpunosti posvećena prikupljanju sredstava za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji. Pripremom roštilja, u subotu, 24. maja kod Velike terase na Paliću, članovi Rotari kluba Palić, sa prijateljima, obezbedili su više od 320.000 dinara pomoći za unesrećene vremenskim neprilikama u Srbiji, zahvaljujući tome što su se firme i građani Subotice odazvali njihovom pozivu da kupovinom humanitarnih bonova ponovo pokažu solidarnost. Ova akcija bila ujedno i najuspešnija do sada u desetogodišnjoj istoriji kluba.

Simboličan ček na 323.700 dinara, koji su uplaćeni na namenski račun Vlade Srbije za postradale od poplava Rotarijanci su predali načelniku Severno-bačkog okruga Dragom Vučkoviću, koji je istakao da je ovo najveća pojedinačna donacija registrovana u kancelariji načelnika.

Osim novčanih sredstava uplaćenih na namenski račun Vlade Srbije, Rotari klub Palić donirao je pomoć i preko Cervenog krsta. Naime, 300 litara vode i određena količina sokova, u vrednosti od oko 15.000 dinara, koji su preostali nakon ove akcije predata je ovoj humanitarnoj organizaciji, a zatim i prosleđeni u ugrožena područja.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

1
pera Odgovori
plagijatori....videli foru sa uplatnicom od drugih pa se i oni prisetili....[*...*]
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.