Komentara: 0
Pregleda: 3089
Foto

Palićki festival – treći dan

18.07.2017. u 17:19h
Izvor: Subotica.com
Palićki festival – treći dan

Gotovo da nije bilo gledaoca koji sinoć sa Letnje pozornice, posle projekcije filma „Ana, ljubavi moja“, rumunskog reditelja Kelina Petera Netzera, nije izašao pun različitih, pomešanih utisaka.

Film je prikazan u okviru Takmičarskog programa a palićkoj publici poklonila se glavna glumica Diana Kavalioti, koja je maestralno iznela lik Ane.

- Reakcije publike su različite, ali sa projekcije svi izlaze dirnuti pričom, neki se čak i rasplaču i drago mi je što budi takva osećanja – istakla je glumica na današnjoj konferenciji za medije. - Od prvog susreta sa likom Ane znala sma da će biti teško izneti taj lik i bila sam u pravu. Više od tri meseca smo radili intenzivno, išli na terapije, razgovarali... To je bila prava glumačka kuhinja, kao neka magija. Počeli smo sa tim da bi kao probali nešto novo, polako gradili likove.

Palićki festival – treći dan

Ana i Toma (Mirče Postelniku) imaju specifičan ljubavni i životni odnos, koji samo naizgled podseća na ljubav. S druge strane, toliko su dugo zajedno da je nemoguće da nema ljubavi.

- Nema poštovanja, samo potreba jednog za drugim, zato ostaju zajedno toliko dugo. Oboje su ušli u taj odnos sa svojim bolesnim životima, nose to iz porodica i pitanje je čija je tu greška. Zbog svih tih sfera film tera ljude na razmišljanje – dodala je glumica.

U ciklusu „Mladi duh Evrope“ prikazan je film srpsko-kineske koprodukcije „Zvezde Gaomeigua“ reditelja Marka Grbe Singha.

Palićki festival – treći dan

- Bili smo u dva višemilionska grada, snimali smo u opservatorijumu, gde sam napravio priču o besmrtnosti i nekoj vrsti nostalgije i onda odlučio da je proširim na lokalne mitove i legende. Volim nedokučivo u filmu, tražio sam starije ljude koji znaju mnogo o tome, nekoliko dana su mi pričali, ja sam to zapisivao i taj tekst ide u pozadini – objasnio je reditelj proces nastanka zanimljivog filma o kineskoj tradiciji iz drugačijeg ugla.

Na današnjoj konferenciji govorili su i Ani Lorain Vigoroux (Francuski institut u Srbiji / ataše za kulturu) i Amauri Auge (ACID), kao i  Dragana Miloradović i Jasmina Nikolić, autorke izložbe „Filmovi koje smo voleli”.

Izvor: Subotica.com
24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče 24. FEF - Treće veče
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3089
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.