Komentara: 4
Pregleda: 2868
Foto

Ozvaničena saradnja VTŠ i „Regionalne deponije“

26.05.2020. u 14:29h
Izvor: Subotica.com
Potpisivanjem Ugovora o saradnji danas je ozvaničena buduća saradnja Visoke tehničke škole i „Regionalne deponije doo“.
Ozvaničena saradnja  VTŠ i „Regionalne deponije“

Kako sistem postrojenja za preradu i selekciju otpada koristi najsavremeniju tehnologiju, studenti Visoke tehničke škole moći će da se upoznaju sa radom kompleksnih mašina. Uz to, svojim znanjem moći će da doprinesu razvoju „Regionalne deponije“.

- Sporazum nije baš opšteg tipa, prvenstveno zbog tehničkih specifičnosti sa kojima radi „Regionalna deponija“. Radi se o savremenoj mašineriji, sa velikim brojem izvršnih organa i senzora, sa procesom koji je složen i sa puno pokretnih delova, u svakodnevnom radu dolazi do problema. A sistem mora bez prestanka da radi i problem mora da se rešava, te tu ima mesta za studente Visoke tehničke škole da se uključe u proces rada i svojim inovacijama eventualno poboljšaju proces - ističe Igor Firstner, direktor VTŠ. - Uvek može da se napreduje, možda u budućnosti zajedno razvijemo neke nove elemente koji će sistem činiti pouzdanijim, bezbednijim i efikasnijim.

Ozvaničena saradnja  VTŠ i „Regionalne deponije“„Regionalna deponija“ je početkom jula prošle godine počela sa probnim radom, a sistem za upravljanje otpadom obuhvata sedam lokalnih samouprava – Grad Suboticu i opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Ada, Kanjiža i Novi Kneževac.

- Ideja o saradnji je došla posle posete profesora, jer imamo dosta zajedničkih tema koje se tiču upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Definisali smo neke vidove buduće saradnje, a to je, između ostalog, učešće na konkursima na kojima jedno javno preduzeće ne može da aplicira, ali obrazovna ustanova može - najavljuje Čila Goli, direktorka „Regionalne deponije“. - Otpad ima mnogo mogućnost, on može da bude izvor energije i nadam se da ćemo zajedno uspostaviti nove tehnologije. Studenti mogu da dođu na praksu kod nas, jer što se tehnologije tiče, imamo dosta inovacija i to može da bude vrlo interesantno za njih. Za sada imamo potpisan memorandum o saradnji sa 15 nevladinih organizacija iz ove regije, neke već koriste i učestvuju na konkursima uz našu podršku. Očekujem da ćemo širiti spisak obrazovnih ustanova sa kojima imamo saradnju.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije Potpisivanje ugovora o saradnji Visoke tehničke škole i Regionalne deponije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2868
Povezane teme

visoka tehnička škola

regionalna deponija

visoka tehnička škola strukovnih studija

potpisivanje ugovora

igor firstner

čila goli

regionalni centar za upravljanje otpadom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.