Komentara: 21
Pregleda: 10273

Ozbiljne optužbe na račun direktorke Muzičke škole

06.05.2015. u 15:02h
Izvor: RTV City
Učenicima Muzičke škole iz Subotice nedavno je zabranjeno da učestvuju na humanitarnom koncertu za slepu i slabovidu decu, kako tvrde članovi Udruženja „Elekte“ koje je organizovalo ovaj muzički događaj. Na koncertu koji je održan krajem aprila, učestvovala su deca iz Beograda, Novog Sada, Sombora i Bačke Topole, samo su izostala deca iz Subotice, kojoj je, prema rečima predsednika „Elekte“ Miloša Radovića, nastup zabranila lično direktorka Muzičke škole Edita Barlai.
Ozbiljne optužbe na račun direktorke Muzičke škole

Izostanak subotičke dece je samo vrhunac loše saradnje, ali ne sa Muzičkom školom, već sa direktorkom Barlai, rekao je Radović na nedavno održanoj konferenciji za medije. Radović je takođe kazao i da je direktorka zabranila održavanje festivala „Femus“ u ovoj školi, kao i probe Garden Kvarteta u ovoj obrazovnoj instituciji.

„Muzička škola bi trebala da bude mesto koje će da okuplja sve kulturne institucije i mesto odakle će da ide razvoj kulture, a ne mesto gde će kultura da se zabranjuje“ dodao je Radović.

Predsednik Udruženja „Elekte“ je istakao i alarmantan podatak da je ova nekada ugledna škola, koja je uvek zauzimala prva mesta kada je rangiranje muzičkih i baletskih škola u Srbiji u pitanju, pala na 26 mesto, što je, prema njegovom mišljenju posledica lošeg rukovođenja i politike škole. Radović je dodao da je Muzičku školu napustio i znatan broj uglednih profesora.

Takođe, zbog sumnji da su prekršena pojedina prava deteta zabranom nastupa na koncertu, iz ovog udruženja najavili su i sledeći korak, a to je obraćanje Zaštitniku građana.

Redakcija City televizije je nekoliko dana pokušavala da stupi u kontakt sa direktorkom Muzičke škole, kako bismo čuli njen odgovor na iznete optužbe, međutim, kako nam je rečeno, nije imala vremena.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 10273

Povezane vesti

Povezane teme

muzička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.