Komentara: 2
Pregleda: 2042

Ovogodišnji "Etnofest" obeležiće četiri koncerta

05.11.2021. u 15:11h
Izvor: Subotica.com
"Etnofest" se ove godine održava kao serijal pojedinačnih koncerata u Pozorištu "Kostolanji Deže", koje je ujedno i ko-producent ovih događaja. Prvi je na programu već sutra, a do kraja novembra publika će moći da uživa u još tri koncerta.
Ovogodišnji "Etnofest" obeležiće četiri koncerta

Serijal otvara koncert "Ex Auro" - Maria Keck i Tomaz Pacnik (Mađarska, Slovenija), koji će se održati u subotu, 6. novembra, s početkom u 19.30 časova. "Ex Auro" je world-jazz fusija, čiji program je zasnovan na temama iz sfere tradicionalne muzike, ali sa jakim autorskim obrtom - indijska, turska, arapska, sefardska, romska, peruanska, argentinska, odnosno muzika sveta u sazvučju sa intenzivinim džez aranžmanima, ruku pod ruku sa karakternim flamenko ritmovima i plesom.

Naredni koncert biće u utorak, 9. novembra, kada će nastupiti "Huun-Huur-Tu" (Tuva - Rusija), takođe u 19.30 časova. Ova sibirska grupa umetnika je na turneji preko 30 godina i ubraja se u red najpoznatijih world music sastava sveta. Donose deo svoje iskonske kulture, šamanizam utkan u zvuke svojih instrumenata i, naročito, glasova. Jedni su od retkih sastava, a svakako najpoznatiji u svetu, koji upražnjavaju grleno pevanje.

- Kao i uvek, programska izvrsnost nam je na prvom mestu. Publika našeg festivala je tokom prethodnih 17 godina navikla da čuje drugačiji, nekonvencionalan zvuk, da uživa u muzičkim izvođenjima aktuelnih i svetski poznatih world music izvođača. Tako će biti i ovog puta - najavljuje Dejan Vujinović, umetnički direktor "Etnofesta".

Ovogodišnji "Etnofest" obeležiće četiri koncertaDo kraja meseca, a u okviru "Desire" festivala, publiku očekuje i nastup grupe "Širom" (Slovenija) 22. novembra u 19.30 časova, kao i sastava "Jacaranda" (Sicilija - Italija), koji će svojim nastupom u 23 časa zatvoriti festival.

Uvodni koncerti "Etnofesta" održani su tokom oktobra u pabu "Samo pivu", gde su nastupili peštanski "Zajnal" i beogradski "Lenhart Tapes" u pratnji Tijane Stanković i Svetlane Spajić.

Ovogodišnji "Etnofest" obeležiće četiri koncertaUlaznice za predstojeće koncerte moguće je kupiti na blagajni Pozorišta "Kostolanji Deže", a za više informacija i rezervacije potrebno je pozvati na broj telefona 024/531-991 ili se obratiti putem imejla na adrese jegy@kosztolanyi.org i ticket@desirefestival.eu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2042

Povezana vest

Povezane teme

etnofest

dejan vujinović

pozorište kostolanji deže

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.