• Pregleda: 7431

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

U sklopu redovnog održavanja kolovoza na teritoriji Grada Subotice, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje svake godine asfaltira između pet i sedam kilometara ulica. Ove godine urađena je rekonstrukcija i rehabilitacija oko 15 ulica, među kojima su i pet najznačajnijih, ulice Mirka Bogovića, Riječka, Australijska, Anke Butorac i Petrinjska.
Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Kompletna rekonstrukcija kolovoza urađena je u ulici Mirka Bogovića, u Mesnoj zajednici Centar III, na delu od Matije Gupca do Braće Radić. Osim što je postojeći asfaltni sloj bio u veoma lošem stanju, ova ulica je jedna od frekventnijih u gradu, jer se uz nju nalazi i Kvantaška pijaca, koju svakodnevno posećuje veliki broj sugrađana. Novi sloj asfalta finansiran je iz budžeta Grada, koji je takođe izdvojio sredstva i za asfaltiranje Riječke i Australijske ulice u Mesnoj zajednici Palić.

Predrag Radivojević

- S obzirom na to da je u pitanju turistički deo Palića, na kojem se održavaju brojne kulturne i sportske manifestacije, jasno je zbog čega je bilo neophodno ove ulice rehabilitovati. Asfaltni sloj urađen je na dužini od 850 metara i širini od tri metra, a ovo je samo mala najava budućih ulaganja u Palić koja se očekuju već na jesen, a tu pre svega mislimo na izgradnju kanalizacione mreže i Akva parka - rekao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Ulica Mirka Bogovića

Australijska ulica

Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Uprave za kapitalna ulaganja, čak 45,5 miliona dinara izdvojeno je za asfaltiranje Ulice Anke Butorac u Mesnoj zajednici Makova sedmica. Na deonici dužine od kilometar i po, urađena su dva asfaltna sloja, a ova saobraćajnica je od velikog značaja zbog toga što povezuje Majšanski put i Ulicu Jovana Mikića, koje su ulice prvog prioriteta. Takođe iz budžeta Pokrajinske vlade, finansirana je i kompletna rekonstrukcija Petrinjske ulice u Mesnoj zajednici Ketvaroš.

- Iako je ulica duga samo 400 metara, ovde su se izvodili vrlo kompleksni radovi. S jedne strane, urađena je rehabilitacija BNS-om, potom presvlačenje BNS-om i na kraju asfalt beton, uz izdizanje i spuštanje slivnika i šahta. Ulica je sada proširena, sa tri na pet metara celom dužinom, a takođe su urađeni i ivičnjaci - objasnio je Vukoslav Vukoslavović, tehnički direktor kompanije "Vojput", koja je izvela sve radove.

Ulica Anke Butorac 

Petrinjska ulica

Javno preduzeće je ove godine završilo i dugoočekivanu rekontrukciju dela biciklističke staze uz kasarnu "Kosta Nađ" na Segedinskom putu. Reč je o delu deonice, dužine jednog kilometra i širine dva metra, gde je prvobitno srušena stara, a potom napravljena i asfaltirana nova biciklistička staza.

- Ovo je jedna od najfrekventnijih biciklističkih staza, na relaciji od Subotice do Palića, te smo rekonstruisali upravo onaj deo koji je bio u najlošijem stanju. Svi naši sugrađani, koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo, mogu da posvedoče da smo u prethodne dve godine, dosta ulagali u biciklističku infrastrukturu. Pored ulaganja u nove i popravku postojećih trasa, značajna sredstva smo uložili i u bezbednost biciklista, a tu prvenstvo mislim na horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Jedan smo od prvih gradova u Srbiji koji je u potpunosti primenio pravilnik i priručnik JP "Putevi Srbije", te smo crvenom bojom i prigodnim znakovima obeležili sva ukrštanja biciklističkih staza s drugim saobraćajnicama, Na taj način smo bicikliste, kao jednu od najranjivijih kategorija u saobraćaju, zaštitili i podigli njihovu bezbednost na najviši nivo - istakao je Radivojević, dodajući da će preduzeće i u narednom periodu nastaviti sa značajnim ulaganjima u biciklističke staze.

Biciklistička staza na Segedinskom putu

Osim ovih, među ulicama koje su rekonstruisane je i 9. Nova, koja je prošle godine urađena savremenom metodom cementne stabilizacije. Prema rečima direktora preduzeća, ona je rekonstruisana o trošku izvođača radova, dok će ulica Ane Frank, koja je takođe rađena ovom metodom, biti rekonstruisana u narednom periodu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

58
Karoling Odgovori
Tako i treba neka se dežurnim pljuvačima pokaže šta je konkretno uradjeno! Subotici će se vratiti stari sjaj i značaj!
OK
Molim da građani ovde daju predloge koje još ulice imaju puno rupa i koje bi trebalo sanitari, mislim da ih je nažalost mnogo mnogo ostalo u gradu.
Trovach
Shvatite da ovo spada u redovno odrzavanje. Asfaltiranjem neke ulice nije zavrsen posao. Pojave se vremenom rupe koje treba zakrpiti (i to je redovno odrzavanje), ali posle odredjenog vremena nema smisla da zakrpa krpi zakrpu. Ima jos ulica u gradu koje nisu asfaltirane, a stanje trotoara i biciklistickih staza je u nekim deonicama katastrofalno. Rupa na biciklistickoj stazi na Karadjordjevom putu (preko puta bivseg "Crvenog bara" je duboka i samo je malo zatrpana zemljom, a tamo je vise od godinu dana.
Mićko
Slažem se potpuno.

Treba pokazati urađeno.

Sve to je otprilike srazmerno učinku prečišćenja 10-tak litara jezerskih voda Palića i Ludaša.
Овца за шишање Odgovori
Да је на месецу асфалтирано, па ајд у медије... Овако?!
Ptičurina
Tebi je svakako svejedno budući da ne dolaziš sa ovoga sveta!
Овца за шишање
PTIČURINO,
Патентирајте асфалтирање улица, да вам неко не украде идеју, јер то још није откривено у двадесетпрвом веку! Сад си ваљда разумео?
Voda
O, evo ga programer, opet. Pa kad programiras ovco kad stalno botujes. Jel i to za dnevnicu od 100 evra. Hahaha
Овца за шишање
Водо, кристално је јасно да незналице не разумеју шта је то мултитаскинг. Такви једва да обављају само једну радњу у једном тренутку, и то најчешће рефлексну!
Pero
Decko, tebi nije dobro!
Овца за шишање
Перо, у тор!
saša
@OVCA ZA ŠIŠANJE
Ja ipak mislim da trba patentirati tebe jer se takav negativac još nije rodio.
Biciklista Odgovori
Gradjani neka se provozaju poštujući propise i napišu nešto o utiscima. Možda ćemo dobiti realnu ocenu o ovoj aktivnosti.
Seka Odgovori
Ovo jeste veliki pomak, jer su to stvari koje su vazne za svakog gradjanina Subotice u njegovom svakodnevnom fukncionisanju. Sve "opipljivo" i okom vidljivo za one koji ne veruju u boljitak!
Trovach
Zasto vi botovi nemate nimalo maste? Budite bar kao Psiholoskinja, pa dajte komentarima izvesnu dubinu. Moram priznati da je ona najbolji bot.
C
Znači kada pekar radi svoj posao i pravi hleb to je boljitak?
Toni Montana Odgovori
Tu stazu ka Palicu pozdravljam sa posebnim naglaskom jer sam do juce ludeo kad god bih vozio bajs tuda. Pozdravljam naravno i sve ostale puteve,bitno je da se gradi pa da opozicija ima da se nelogicno sprda na taj racun :)
Trovach
Lepo si poceo i na kraju sve us.o. Kakva opozicija? To vise ne postoji, makar ne u nekom organizovanom obliku, tako da vam vec godinama vise niko ne ubacuje klipove u tockove, a vi i posle toliko godina kukate. Sta je DOS nasledio posle istih ovih vasih? Nisu se jadali, nego su vratili deviznu stednju i staru deviznu stednju, isplatili zaostale penzije, a nove su stalno povecavali jer (to im zameram) nisu potpuno mogli zaustaviti inflaciju. Vasi su odmah srezali penzije (doduse one vece), a o nekom eventualnom povecanju ni reci.
Vera Vang Odgovori
I stanarima i vozacima, a i za turistim sigurno mnogo znaci obnavljanje ulica, ali verujem da su biciklisti najvise obradovani. Odlicno je obelezeno i bas su uocljiva sva ukrstanja biciklistickih staza sa drugim saobracajnicama, ali je definitivno staza na relaciji Subotica-Palic najvece odusevljenje. Sada ce biti pravo uzivanje voziti se biciklom na Palic!
Pajo Odgovori
Проширење Петрињске и пресвлачење исте је пун погодак као и промена права првенства са Вишеградском улицом.
psiholoskinja Odgovori
Pitali su se juce neki pa GDE su ti rezultati, STA se to radilo, aludirajuci na demagogiju i lazu i paralazu... gospodo, evo GDE i STA je radjeno, izmedju ostalog.
Trovach
Pa to spada u redovno odrzavanje, a vi se time hvalite. Zavrsite Y krak za 2 godine i moj poziv vazi.
saša
@TROVACH
Na čemu ste ti i ovca. Dugo sam se bavio ispitivanjem raznih opijata ali ni jedan nije izazivao simptome kakvi su kod vas dvojice.
punisher
Ajde sledeci put kad padne veca kisa onda izadjite u grad da se slikate i hvalite sebe kako ste sve lepo sredili.
OK Odgovori
Ovo asfaltirali pa sad prava u medije.

Prvo, ovo nisu vaše pare nego pare građana. Niste vi sa slika asfaltirali nama nego vi imate i platu od nas građana da što bolje radite svoj posao. Da se zna!

Molim da građani ovde daju predloge koje još ulice imaju puno rupa i koje bi trebalo sanitari, mislim da ih je nažalost mnogo mnogo ostalo u gradu.
Stanko Žednik Odgovori
Ovo se tako podrazumeva kao i krecenje kuce! Nas novac a obaveza vlasti.Nema mesta euforiji i razloga za slavlje!Rejting Vam i dalje pada!Radite pa ćemo Vas ocenjivati.Kao sugradjanin ocenjujem da Vam je vizija 0.Sve je ranije uradila DS uz stratešku ulogu Nemaca.Ova nepismena naprednjacka kamarila nema odgovor kad padne Berlin.A i ne čudi......Umesto dijagnoze dali im funkcije.
saša
Stanko, da li si ovršio žito i da li si ga smestio u silos. To je tvoj posao i verujem da ga dobro radiš a šta su žuti uradili to narod procenjuje i ocenjuje na izborima i to vrlo dobro. Zato mani se politike i sedaj u traktor pa spremaj njivu za sledeću setvu.
mikele Odgovori
Jeli ovaj grad nema nijednog gradjevinskog inzenjera nego je morao covek iz BG da dodje,a znamo jako dobro koga je i zasta doveo.
Ja Odgovori
Po stoti put: OROMSKA ULICA, MZ MALI RADANOVAC!!!! Učinite nešto, aman više....
Fasirt
Tu je i Cvetna u Malom Radonovcu...sve smo vec daavno platili...a i obecanja...
zolika Odgovori
Mi se hvalimo sa 7-8asfaltiranim ulicama,ovo nije normalno scime se mi zamajavamo,a doticni se pune ko brodovi.
Mm Odgovori
Super... kada ce Rudarska ???? Koje godine???
MFG Odgovori
Asfalt prema tresetistu, znaci u sred sume, sa par vikendica i kuca. A ulice u sred Palica...Nikole Tesle, Partizanska, Cvetna, Jasenovacka, (vidite na mapi gde su) gde ljudi stanuju vec 40 i kusur godina i gde nema praznog placa...toboz navukli tucanik ove godine bez ikakvih pripremnih radova, skidanja sloja zemlje itd (sto bi znacilo da asfalt nece skoro). Opet na delu neki cudni prioriteti...ili se meni cini. Hahaha, ajmo asfalt u sumu jer neko bitan ima vikendicu, a ovima sto placaju doprinose vec 40 i vise godina...ma daj njima malo tucanika, bice srecni.
jaca Odgovori
Ovoliko ulica ponovite i u 2019 i biće dobro. Biciklistička staza prema Paliću profi uradjena.
Mozakss Odgovori
Narode..
Sve su ulice za asfaltiranje,ali su najbitnije one gde su osobe koje su ViP,sportisti, politicari, starlete,muzicari, glumci,policajci, carinici,doktori, profesori,mafijasi, biznismeni (nesto mute,a niko ne zna sta,a zive ..) privatnici,gazde,direktori,ako neku profesiju nisam spomenio,ja se izvinjavam,nije namerno..
E,sad ako njih nemate,u vasoj ulici,a imate munkase,operatere,menkardisnere,managere,
gastarbajtere,penzionere..
Sta cete..strpite se..docicete i vi na red.i ja cekam ...
Realan, (Anti)sistem Odgovori
A cena rada evro po satu. Kakvih li uspeha.
Voda
A i "gastarbajter" je tu... Kratko radno vreme u inostranstvu pa se stizu obradjivati Su teme? Trolina jedna
Realan, (Anti)sistem
@VODA. Umesto argumentima pljuvanjem, zaista jadno.
SW Odgovori
Indire Gandi, Kosovska?
Prozivčanin Odgovori
Dragiše Mišovića!Sa prozivke i na prozivku kad idemo uvek iznova pokazujemo vozačke veštine,slalom......
Srpski sor Odgovori
Wow....ajd sad malo u Proleterskih brigada,tkz Srpski Sor.Bas bi bili ljubazni da poradite posteno na prosirenju puta,pravim asfaltom,ima mesta i za pravu biciklisticku,tu nas je sa bajsovima bas mnooogo,a i pravi trotoar,da ne lomimo zglobove i kosti bi bas bila prava stvar.A tek slivnici sto bi nas usrecili.....ko male majmune!
Andrea Odgovori
Da a ostali nek kupe čamac.
Andrea Odgovori
Kako se ne slikaju u ulicama kada padne kiša i ne može se proći?
Clown Odgovori
Najprometnija ulica na prozivci(Lajosa Joa) je zakrpljena a i dalje se stvaraju rupe... A ulica na makovoj sa 3 kuce dobila novi put!?!? Bravooooo!!!
vozac Odgovori
Svaka Vam cast.Za 200 godina mozda budemo imali puteve.....ako stignete
Zoran Odgovori
14 ili 16?
EVOsvakaVamCast Odgovori
Evo oborili ste me s nogu...Koga vi zajebavate, i cime se vi hvalite?...21.vek subotica nema 50% asfaltiranih ulica...e a kad se neki funcioner doseli ta ulica e odma asfaltira ili rekonstruise, onda se nadju nekako pare u budzetu za to ....daj boze da u svakoj ulici u gradu zivi jedan funkcioner pa ce mozda i te ulice da dobiju asfalt...gadite mi se govna jedna kapitalisticka...sta je sa ulicama bracka,darinke radovic, djerdja lukaca, ljermontova, sve one spajaju jovana mikica i majsanski put...prosirivanje ulica proleterskih brigada i jovana mikica sramota nasuli kamenje, pa napravili ste mi vecu stetu nego korist jer mi kamecic polomio soferku kada sam isao iza jednog kamiona...ko znan koliko su i to kamenje naplatili, garant kao da su asfaltirali...TUZNO
adkersu Odgovori
Sunce mu žarko, šta se to dešava? Lepo reče čovek da su u Petrinjskoj ulici urađeni ivičnjaci, kad ono i na priloženoj slici se vidi da nedostaju sa jedne strane ulice! Opet one zavidne dosovsko-šoroševske lopuže iz opozicije - ukradoše ih dok si rek'o piksla. Zna se da ne može biti drugo, oni su skloni krađi, naročito krađi ivičnjaka i to skoro 400 metara! A vi botovi jedni, nemojte širiti neistinu i lagarije u stilu "pa ivičnjaci su postavljeni samo sa jedne strane ulice".
NojKo Odgovori
Direktor dosao iz BG. Meni je to bolja opcija nego da je iz Subotice, jer ovako moze da zavede red, a kako cujem u tom preduzecu i zavodi. Mlad je momak, pa je na njemu da li ce da se dokaze / pokaze ili ce da otkaze.

Drugo: ulice se asfaltiraju, to je dobro. Nije mi jasna raspodela koja ce da se asfaltira, a koja ne, ali ajde.
Milica Odgovori
Kada cete doci da vidite na sta lici asvaltirani Cordaski put. Ono je katastrofalno. Put je uzak, ivicnjaci su toliko propali da je odvaljeni po pola metra puta na nekim mestima, ugrozena je bezbednost ucensika u saobracaju, a pored toga put je uzak!!! Hajde vise sakupite poen, to je asvaltirala prosla vlast, prosirite taj put i porpavite ga vise...
saša
Milice koliko objekata ima građevinsku dozvolu na tom putu i koliko je zahteva za legalizaciju podneto. Prioritet svakako imaju oni koji su legalno gradili i platili sve dažbine. Pravedno je da oni pre dobiju asfalt.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.