Komentara: 58
Pregleda: 8586
Foto

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

13.07.2018. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
U sklopu redovnog održavanja kolovoza na teritoriji Grada Subotice, Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje svake godine asfaltira između pet i sedam kilometara ulica. Ove godine urađena je rekonstrukcija i rehabilitacija oko 15 ulica, među kojima su i pet najznačajnijih, ulice Mirka Bogovića, Riječka, Australijska, Anke Butorac i Petrinjska.
Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Kompletna rekonstrukcija kolovoza urađena je u ulici Mirka Bogovića, u Mesnoj zajednici Centar III, na delu od Matije Gupca do Braće Radić. Osim što je postojeći asfaltni sloj bio u veoma lošem stanju, ova ulica je jedna od frekventnijih u gradu, jer se uz nju nalazi i Kvantaška pijaca, koju svakodnevno posećuje veliki broj sugrađana. Novi sloj asfalta finansiran je iz budžeta Grada, koji je takođe izdvojio sredstva i za asfaltiranje Riječke i Australijske ulice u Mesnoj zajednici Palić.

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Predrag Radivojević

- S obzirom na to da je u pitanju turistički deo Palića, na kojem se održavaju brojne kulturne i sportske manifestacije, jasno je zbog čega je bilo neophodno ove ulice rehabilitovati. Asfaltni sloj urađen je na dužini od 850 metara i širini od tri metra, a ovo je samo mala najava budućih ulaganja u Palić koja se očekuju već na jesen, a tu pre svega mislimo na izgradnju kanalizacione mreže i Akva parka - rekao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Ulica Mirka Bogovića

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Australijska ulica

Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade AP Vojvodine i Uprave za kapitalna ulaganja, čak 45,5 miliona dinara izdvojeno je za asfaltiranje Ulice Anke Butorac u Mesnoj zajednici Makova sedmica. Na deonici dužine od kilometar i po, urađena su dva asfaltna sloja, a ova saobraćajnica je od velikog značaja zbog toga što povezuje Majšanski put i Ulicu Jovana Mikića, koje su ulice prvog prioriteta. Takođe iz budžeta Pokrajinske vlade, finansirana je i kompletna rekonstrukcija Petrinjske ulice u Mesnoj zajednici Ketvaroš.

- Iako je ulica duga samo 400 metara, ovde su se izvodili vrlo kompleksni radovi. S jedne strane, urađena je rehabilitacija BNS-om, potom presvlačenje BNS-om i na kraju asfalt beton, uz izdizanje i spuštanje slivnika i šahta. Ulica je sada proširena, sa tri na pet metara celom dužinom, a takođe su urađeni i ivičnjaci - objasnio je Vukoslav Vukoslavović, tehnički direktor kompanije "Vojput", koja je izvela sve radove.

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Ulica Anke Butorac 

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Petrinjska ulica

Javno preduzeće je ove godine završilo i dugoočekivanu rekontrukciju dela biciklističke staze uz kasarnu "Kosta Nađ" na Segedinskom putu. Reč je o delu deonice, dužine jednog kilometra i širine dva metra, gde je prvobitno srušena stara, a potom napravljena i asfaltirana nova biciklistička staza.

- Ovo je jedna od najfrekventnijih biciklističkih staza, na relaciji od Subotice do Palića, te smo rekonstruisali upravo onaj deo koji je bio u najlošijem stanju. Svi naši sugrađani, koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo, mogu da posvedoče da smo u prethodne dve godine, dosta ulagali u biciklističku infrastrukturu. Pored ulaganja u nove i popravku postojećih trasa, značajna sredstva smo uložili i u bezbednost biciklista, a tu prvenstvo mislim na horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Jedan smo od prvih gradova u Srbiji koji je u potpunosti primenio pravilnik i priručnik JP "Putevi Srbije", te smo crvenom bojom i prigodnim znakovima obeležili sva ukrštanja biciklističkih staza s drugim saobraćajnicama, Na taj način smo bicikliste, kao jednu od najranjivijih kategorija u saobraćaju, zaštitili i podigli njihovu bezbednost na najviši nivo - istakao je Radivojević, dodajući da će preduzeće i u narednom periodu nastaviti sa značajnim ulaganjima u biciklističke staze.

Ove godine rekonstruisano i asfaltirano oko 15 ulica

Biciklistička staza na Segedinskom putu

Osim ovih, među ulicama koje su rekonstruisane je i 9. Nova, koja je prošle godine urađena savremenom metodom cementne stabilizacije. Prema rečima direktora preduzeća, ona je rekonstruisana o trošku izvođača radova, dok će ulica Ane Frank, koja je takođe rađena ovom metodom, biti rekonstruisana u narednom periodu.

Izvor: Subotica.com
Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica Obilazak asfaltiranih i rekonstruisanih ulica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 58
Pregleda: 8586
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

vojput

rekonstrukcija biciklističke staze

rehabilitacija

asfaltiranje

rekonstrukcija ulice

predrag radivojević

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.