• Pregleda: 4782

Otvoreno Psihološko savetovalište

Zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Radovan Latinović posetio je Suboticu otvorivši sa Nenadom Ivaniševićem Psihološko savetovalište u okviru Gerontološkog kluba u Kertvarošu.
Otvoreno Psihološko savetovalište

Latinović je zadovoljan radom Gerontološkog centra, a saradnja koja je ocenjena kao izuzetna sada se nastavlja.

U proteklih 5 godina pokrajinska Vlada je uložila preko 55 miliona dinara u Gerontološki centar a dokaz da su ta sredstva investirana na pravi način jeste i otvaranje Psihološkog savetovališta, noviteta u oblasti socijalne zaštite.

To je nadgradnja usluga koje Gerontološki centar pruža u najosetljivijem periodu života tzv. trećem dobu.

dr Radovan Latinović, zam. pokr. sek. za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju:
„Mislim da je ovo Psihološko savetovalište pravi potez, pravi angažman Gerontološkog centra da u ovom klubu napravi savetovalište koje će pomoći sugrađanima da tu socijalnu tišinu ne osete i ne prepoznaju kao tišinu nego da nastave da budu životno i radno aktivni.“

Gerontološki centar zahvaljujući odluci Vlade Vojvodine o proširenju usluga razvijao je mnoge nove oblike usluga uključujući i centar za rehabilitaciju, širenje mreže klubova u prigradskim MZ a ovo je samo nastavak dobre saradnje, ocenio je Nenad Ivanišević.

dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra
„Od danas savetovalište radi tako da građani mogu da telefonom zakazuju razgovore. Trenutno radi jedan psiholog a ako bude potrebe radiće dva psihologa. Ideja je da pomognemo svakome ko se nalazi u toj specifičnoj životnoj situaciji. Psihološko savetovalište treba da bude potpora svima kojima je savet kako treba kvalitetno živeti u trećem životnom dobu neophodan.“

Izvor: RTV City

povezane teme

17
JasmiN Odgovori
Gde može da se sazna broj telefona Savetovališta?
Djubrivoje Odgovori
"dr Radovan Latinović, zamenik pokrainskog sekekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju"
lol
dok se predstavi, prodje te volja za zivotom
Nidžo Odgovori
Ako išta treba danas ljudima to je psihološko savetovalište, mogli ste slobodno i na više lokacija u gradu otvoriti.
ffilozoff Odgovori
Meni odavno treba i psihijatar!
Nabmija Odgovori
Jel organizujete neke grupne seanse sa popustom, molim vas dok nam Pozorište i centar grada ne vratite, da izdržimo.
Susterka Odgovori
Hocel` bit` neko istureno odeljenje u Aleksandrovu...treba mojoj komsinici?
Irma Odgovori
..i šta posle razgovora?!...Problem će se time rešiti...ali bolje išta nego ništa...eto,dokle smo stigli!
kikiriki Odgovori
Čist promašaj!Psihološko savetovalište je potrebno armiji nezaposlenih mladih i sredovečnih građana bez izgleda da se ikada dokopaju penzije.Trenutno najsrećniji građani su penzioneri,u mnogim porodicama jedini sa stabilnim prihodima.
jana Odgovori
U Subotici dugi niz godina postoji Centar za savetovanje i podrsku porodici. A sto se tice novog Savetovalista interesuje me da li pomazu i onima kojima je potrebna pimoc da se izbore sa problemima svojih najblizih starih lica.
ja Odgovori
Je li to u prostorijama dnevnog boravka za dementne koje ste isto ovako pompezno otvarali a koje nikad nije radilo? Bilo je izdvojeno 2 miliona dinara nizasta.

http://www.subotica.rs/sr/5725/otvoren-dnevni-centar-za-dementna-lica
bukin Odgovori
Čemu spektakularno otvaranje? Pa sasvim je normalno da takva ustanova ima psiholloga i ne samo njega. Ivanišević je opet otkrio toplu vodu.
Kosta Odgovori
Nesto lepo i za nase bake i deke :)
mali Odgovori
Svestrana namena prostorije
N. Odgovori
A gde nezaposleni da se savetuju, u Domu zdravlja? : )
Suster Odgovori
@Susterka
Mireli ?
Susterka Odgovori
Jok Mireli...to je sofisticirano ,modreno ime...
...ova moja ima zvucno brdsko planinsko ime koje neodoljivo podseca na kraj iz koga je dosla,a koga se rado seca.``Babo joj je osijedio o`straha kad je prvi put vidio lokomotivu``,a ona se cudom cudila koka koli u limenci i drzi je kao relikviju na polici na centralnom mJestu u stanu.
Elem,obzirom na sve sto sam napisala...jasno ti je moj Susteru da za ``suzivot i toleranciju``nikad nije cula,a kamo urbano ponasanje i postovanje kucnog reda u zgradi ......
....eto posla za psihologa.....pa zato pitam za istureno odeljenje.

Izvinjavam se ako sam promasila temu...ipak sam ja samo susterka...:)
Irma Odgovori
Kikiriki,svaka čast na komentaru...samo bojim se nikoga to ne interesuje što je žalosno i alarmantno!..nema šanse da stigneš do penzije,što je suština svega..a mladi,put pod noge...tačno tako..većina je pala na penzije svojih roditelja što je sramota,nema šanse za posao,pogotovo starijoj ženi..šta mi da radimo...niti smo za penziju,niti kome trebamo...pa ti živi ovde!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.