Komentara: 17
Pregleda: 4862

Otvoreno Psihološko savetovalište

19.03.2013. u 00:00h
Izvor: RTV City
Zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Radovan Latinović posetio je Suboticu otvorivši sa Nenadom Ivaniševićem Psihološko savetovalište u okviru Gerontološkog kluba u Kertvarošu.
Otvoreno Psihološko savetovalište

Latinović je zadovoljan radom Gerontološkog centra, a saradnja koja je ocenjena kao izuzetna sada se nastavlja.

U proteklih 5 godina pokrajinska Vlada je uložila preko 55 miliona dinara u Gerontološki centar a dokaz da su ta sredstva investirana na pravi način jeste i otvaranje Psihološkog savetovališta, noviteta u oblasti socijalne zaštite.

To je nadgradnja usluga koje Gerontološki centar pruža u najosetljivijem periodu života tzv. trećem dobu.

dr Radovan Latinović, zam. pokr. sek. za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju:
„Mislim da je ovo Psihološko savetovalište pravi potez, pravi angažman Gerontološkog centra da u ovom klubu napravi savetovalište koje će pomoći sugrađanima da tu socijalnu tišinu ne osete i ne prepoznaju kao tišinu nego da nastave da budu životno i radno aktivni.“

Gerontološki centar zahvaljujući odluci Vlade Vojvodine o proširenju usluga razvijao je mnoge nove oblike usluga uključujući i centar za rehabilitaciju, širenje mreže klubova u prigradskim MZ a ovo je samo nastavak dobre saradnje, ocenio je Nenad Ivanišević.

dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra
„Od danas savetovalište radi tako da građani mogu da telefonom zakazuju razgovore. Trenutno radi jedan psiholog a ako bude potrebe radiće dva psihologa. Ideja je da pomognemo svakome ko se nalazi u toj specifičnoj životnoj situaciji. Psihološko savetovalište treba da bude potpora svima kojima je savet kako treba kvalitetno živeti u trećem životnom dobu neophodan.“

Izvor: RTV City
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 4862
Povezane teme
Nenad Ivanišević gerontološki centar subotica psihološko savetovalište
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.