• Pregleda: 3608

Otvoreno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

U Srednjoj tehničkoj školi "Ivan Sarić" od juče se održava Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu koje će trajati sve do nedelje kada će biti održane finalne borbe. Četvrtfinalnim duelima prethodilo je izvlačenje parova koje se održalo u hotelu Patrija.
Otvoreno Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai otvorio je juče, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić”, Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena, na kojem učestvuje 99 takmičara iz 43 kluba.

- Drago mi je da se u Subotici održava Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, mlade, juniorke, mlade devojke i seniorke. Svim takmičarima želim da pruže kvalitetne mečeve i da u fer i korektnim borbama ostvare što bolje rezultate, rekao je, otvarajući Prvenstvo, gradonačelnik Maglai, poželevši istovremeno takmičarima dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.

Učesnicima takmičenja obratio se i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. Uz izražavanje zadovoljstva što je veliki broj mladih i ambicioznih sportista došao u naš grad i što je Subotica prvi put domaćin Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu, on je svim učesnicima, a posebno takmičarima iz Subotice, poželeo da na ovom prvenstvu ostvare dobar uspeh.

Jučerašnje borbe na Prvenstvu pratio je i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za pionire, mlade, juniorke, mlade devojke i seniorke održava se od 7. do 9. marta 2014. godine u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić”. Na Prvenstvu će se takmičiti 14 pionira, četrdeset i četvoro mladih, devet juniorki, 16 mladih devojaka i 16 seniorki.

Član Bokserskog kluba Spartak, Aleksa Gligorić, juče je, prekidom u drugoj rundi, savladao Dalibora Đorđevića (Goč) i sutra se, u polufinalu, sastaje sa Dušanom Janićem (Goša).

Pogledajte ostale rezultate četvrtfinalnih duela koji su održani juče tokom poslepodneva.

Danas od 15 časova, počinju polufinalne borbe, a u nedelju, od 12 časova, na programu su finalne borbe. U finalnim borbama, izvesno je, nastupiće i bokseri subotičkog Spartaka Veljko Gligorić i Florijan Sabo.

Organizatori Pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu za pionire, mlade i sve starosne kategorije u konkurenciji žena su Bokserski savez Srbije i Bokserski klub Spartak, uz podršku grada Subotice.

Izvor: Subotica.rs

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.