Komentara: 78
Pregleda: 16712

Otvoreno pismo Tonija Bedalova na odluku o njegovoj smeni sa pozicije direktora Radio Subotice

19.02.2014. u 16:07h
Otvoreno pismo javnosti koje je potpisao još uvek aktuelni direktor Javnog preduzeća "Radio Subotica" prenosimo u celosti.
Otvoreno pismo Tonija Bedalova na odluku o njegovoj smeni sa pozicije direktora Radio Subotice

U mraku kuloara Gradske kuće i pod velom strogo čuvanih tajni nove vladajuće koalicije u Subotici, po najboljem staljinističkom scenariju, danima se odvijala drama kako smeniti nepoćudne direktore javnih preduzeća u Subotici.

Ničim zaslužen plen razgrabljenih feuda zvanih JP, lokalni moćnici Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara pošto-poto, pod hitno i odmah moraju da dobiju jer su izbori opasno blizu. Jer, kako će bez poluga vlasti zvanih resursi javnih preduzeća u izbornu kampanju?

Naravno, nema veze što je to nezakonito, bahato, nemoralno, pa nisu valjda zato u vladajućoj koaliciji da se bave takvim tričarijama.

Naravno, nebitno je što su direktori Direkcije za izgradnju grada, Zavoda za urbanizam, Subotičke toplane, Suboticagasa, Dimničara, Radio Subotice domaćinski vodili preduzeća, što su rezultati poslovanja godinama pozitivni, što su ljudi profesionalno i stručno radili svoj posao.

To u zemlji Srbiji, u Szabadki nije bitno, jer je svanula nova mađarska zora, podgrejana novim srpskim nacionalizmom.

Dobrodošli u devedesete! Dobrodošli u multikulti grad, gde su svi u svojim rovovima i otimaju šta stignu. Dobrodošli u grad gde se sa osmehom obavljaju političke odmazde i progoni. U jednoj ruci cveće, a u drugoj dželatova sekira, pa kako kome pripadne.

Već tri meseca u Gradskoj kući vlada strahovlada novog gradonačelnika Jenea Maglaija. Razmešta sve nepodobne ljude, broji im kafe i toalet papire, tobož je veoma štedljiv. Ali kad su u pitanju direktorska mesta u JP onda je spreman (sa biografijom advokata) da izgubi i višemilionske sudske sporove, samo da se sprovede nasilna politička volja.

Dok se direktorica subotičkog “Vodovoda”, kadar SVM-a, mesecima baškari u inostranstvu, dok direktorica “Poslovnog inkubatora”, kadar SVM-a, izbacuje uspešne investitore na ulicu, dotle su tema direktori JP koje je na ta mesta predložila neka druga politička opcija, što se ne može trpeti.
Dokle ide to političko slepilo govori i podatak da je jedan od najuspešnijih rukovodilaca subotičkih JP u protekloj deceniji, direktor “Subotičkih pijaca”, kadar SVM-a, nedavno takođe zamenjen jer nije po ukusu sadašnje vrhuške SVM-a!

A šta reći za subotičke socijaliste? Oni bi da upravljaju javnim preduzećima kao što su nekad upravljali “29. novembrom”, “Agrokombinatom” i drugim firmama koje sad čame u korovu. Sa kadrovima koji znaju da proizvode samo zlo i naopako, sukobe i netrpeljivosti svih vrsta.

Sutra (četvrtak, 20. februar) zaseda lokalna skupština. Na dostavljenom dnevnom redu nisu bile smene direktora javnih preduzeća. Da bi se sve sakrilo od javnosti, na današnjoj tajnoj sedinci Gradskog veća (a do sada ni jedna nije bila javna) predložene su smene direktora JP. Uvešće se sutra u dnevni red skupštinskog zasedanja po hitnom postupku. To je stil rada subotičkih socijalista i SVM-a – preki sud preko noći!

Dragi gledaoci, šta će Vam “Farma” gledajte političke egzekucije uživo! Da bude svima jasno – nije ovde reč o direktorskim funkcijama. Ovde je reč o mračnoj i destruktivnoj politici sa kojom budućnosti nema.

Bež’te deco iz ovog palanačkog mulja!


Toni Bedalov, uskoro smenjeni direktor JP “Radio Subotica”

Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 78
Pregleda: 16712

Povezane vesti

Povezane teme

Radio Subotica

Toni Bedalov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.