Komentara: 3
Pregleda: 4142
Foto

Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"

25.09.2021. u 18:32h
Izvor: Subotica.com
Uz prigodan kulturno-umetnički program, na šetalištu pored Plave fontane jutros su zvanično otvoreni 24. "Dani pčelarstva". Manifestacija koja se održava po 24. put u našem gradu, završiće se u nedelju.
Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"

Tradicionalnu manifestaciju (24-26. septembar) organizuje Udruženja pčelara „Pčela“, a ove godine okupila je 19 proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz naše zemlje, kao i više proizvođača pčelarske opreme, pribora i alata.

Program svečanosti počeo je povorkom mažoretkinja i vitezovima meda iz Subotice i Kiškunhalaša, a nastavljen je prigodnim kulturno-umetničkim programom u kojem su nastupili KUDŽ "Bratstvo" iz Subotice sa spletom igara bunjevačkog, mađarskog i srpskog folklora, a pesmom su se predstavili učenici 1/A razreda OŠ "10. oktobar".

Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"

Prisutne je pozdravio predsednik Udruženja pčelara „Pčela” iz Subotice, Dragoljub Matić, a čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je Srđanu Samardžiću, članu Gradskog veća zaduženom za oblast privrede.

- Promocija meda i pčelinjih proizvoda značajna ima mnog širi značaj, kao promocija  zdravog načina života kroz zdravu ishranu, što je posebno važno u smislu jedne od preventnivnih mera kao odgovor na izazove kroz koje kao društvo prolazimo tokom proteklih 18 meseci - poručio je Samadržić tokom otvaranja. - Subotička lokalna samouprava, u ovoj i mnogim drugim aktivnostima, podržava naše pčelare na putu da pčelarstvo postane značajna grana poljoprivrede.

Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"

Nakon svečanog otvaranja Matić je Samardžiću uručio teglu meda, podsećajući da se po tradiciji na "Dužijanci" predaje hleb od novog brašna, a na danima pčelarstva - prvi med.

Posetioci koji se odluče da pazare pčelinje plodove mogu da pronađu bagremov, lipov, šumski, livadski med, kao i brojne druge vrste, ali i mnogi proizvodi poput propolisa, bombona od meda, pa čak i kozmetičkih preparata. Što se tiče cena, one se kreću se od 700 dinara pa naviše, dok se za bagremov med treba izdvojiti od 1.000 pa i do 1.500 dinara.

Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"Otvoreni 24. "Dani pčelarstva"

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva" Otvaranje 24. "Dana pčelarstva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4142

Povezana vest

Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.