Komentara: 3
Pregleda: 2904

Dani pčelarstva za vikend u centru grada

23.09.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Dani pčelarstva za vikend u centru grada

Na  trgu u centru grada predstojećeg  vikenda održaće se 22. Dani pčelarstva, koji će okupiti oko 20 izlagača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz cele zemlje.

- Zbog cele situacije ove godine manifestacija će biti u mnogo skromnijem obimu, ali smo  se trudili da održimo tradiciju – najavio je Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara „Pčela“. – Godina je bila veoma teška, što je podiglo cenu meda za 20 do 50 odsto. Posetioce očekuje bogata ponuda meda i drugih proizvoda i verujemo da će svako naći nešto za sebe.

Po rečima Ratka Lazarevića, povećana je i otkupna cena a uz pomoć države uspeli su da se izborie sa falsifikovanim medom kojeg je prepuno naše tržište.

- U našoj zemlji postoji postoji pogon za pakovanje meda, što takođe utiče na cenu. Bagremovog meda ove godine gotovo da neće biti – dodaje Lazarević.

Manifestacija će trajati od 24.do 26. septembra.

Izvor: Subotica.com
Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva" Najava manifestacije 22. "Dani pčelarstva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2904

Povezana vest

Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.