Komentara: 0
Pregleda: 4045

Otvorena Uskršnja izložba

21.03.2013. u 16:45h
Izvor: SuMedija
U vestibilu Gradske kuće sinoć je otvorena dvadeseta po redu Uskršnja izložba koju organizuju Likovno – slamarski odjel Hrvatsko kulturno prosvjetnog društva „Matija Gubec” i Galerija prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta.
Otvorena Uskršnja izložba

- Ovo je izložba otvorenog tipa, na kojoj mogu da učestvuju svi koji žele. Ovo je odlična prilika da naše žene u ovako teškoj situaciji nešto i prodaju pred Uskrs, a Subotičani da kupe neki skroman poklon pred ovaj praznik. Ovde su izloženi suveniri koji idu na svaku izlobu, to su sličice, kutiijce, broševi, naušnice i naravno preovlađuju jaja - kaže Jozefa Skenderović voditelj likovno – slamarske sekcije u HKPD „Matija Gubec”.

Ladislav Suknović, direktor HKPD „Matija Gubec” je otvorio izložbu i istakao da su najvažnije i srcu najbliže izložbe koje se događaju u okviru praznika, pa tako i ova Uskršnja.

- Drago mi je da slamarke prepoznaju zajedništvo i da puno rade na tome, ne samo da stvaraju ove predivne suvenire u tehnici slame nego su daleko poznatije po zajendištvu po kojem se i same okupljaju, a evo u oči praznika i nas okupljaju da budemo zajedno sa njima i proslavimo nadolazeće praznike -rekao je Suknović.

Svi zainteresovani izložbene radove mogu pogledati do srede, 27. marta, svakog dana od 10 do 20 časova.

Izvor: SuMedija
Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba Uskršnja izložba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4045
Povezane teme

uskršnja jaja

uskršnja izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.