Komentara: 7
Pregleda: 5106

Otvorena tri nova fudbalska terena, u Adi, Bajši i Pačiru, podcentrima Akademije "TSC" iz Bačke Topole

17.06.2020. u 11:46h
Izvor: Subotica.com
Bačka Topola oduvek je bila rasadnik fudbalskih talenata. Ponikli su tu mnogi vrhunski fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović i sadašnji reprezentativac Srbije Dušan Tadić, a biće ih i u buduće jer se ulaže u infrastrukturu i uslove, kako u klubu tako i u podcentrima odakle će fudbalski talenti biti priključeni TSC-u.
Otvorena tri nova fudbalska terena,  u Adi, Bajši i Pačiru, podcentrima Akademije "TSC" iz Bačke Topole

U Fudbalskom klubu "TSC" iz Bačke Topole veliki akcenat stavlja se na budućnost - mlađe selekcije. Mnogo se ulaže u Akademiju fudbala i ostale baze kako bi deca imala što bolje uslove do dolaska u prvi tim što je razlog izgradnje i otvaranja nova tri terena.

Posle Sente, u koju je prošle godine istom donacijom preko Fudbalske akademije TSC-a, stigao teren sa veštačkom travom, isti takav sada je postavljen i u bazama ovog kluba,  u Pačiru za FK „Bačka“, dok je za FK „Bajša“ pored novog sa veštačkom travom, obnovljen i ceo fudbalski kompleks. Izgrađena je tribina i upravna zgrada, a stari teren sa prirodnom travom je rekonstruisan. U opštini Ada, u saradnji sa pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom, postavljena je balon-hala, u kojoj je novi teren sa veštačkom travom i osvetljenjem, a koji će koristiti lokalni klub FK "Ada".

- Novi fudbalski tereni u Vojvodini namenjeni su pre svega deci i mladima koji ovde treba da načine važne sportske korake. Oni su od velikog značaja za nas u akademiji jer će na njima trenirati deca koja će doći u našu školu fudbala, a nadamo se jednog dana postati vrhunski igrači - rekao je predsednik FK "TSC", Janoš Žemberi.

Otvorena tri nova fudbalska terena,  u Adi, Bajši i Pačiru, podcentrima Akademije "TSC" iz Bačke TopoleFudbalski klub je nekoliko puta menjao ime, ali od dolaska Žemberija za predsednika, mnogo toga se promenilo. TSC je postao stabilan klub i već prve sezone u  superligaškom društvu izborio mesto u vrhu srpskog fudbala, a po svemu sudeći i izlazak na međunarodnu scenu. Organizacija u TSC-u je na zavidnom nivou, a dobru strategiju koju rukovodstvo ima i saradnju sa Fudbalskim savezom Mađarske potvrđuju rezultati ovog kluba.

- Kao što danas verujemo da će sa ovih terena izaći neki vrhunski fudbaleri, tako smo pre 10-tak godina verovali da će naš klub igrati prvoligaški fudbal. Radili smo na tome, korak po korak i stigli smo do cilja - rekao je Žemberi - Sada nam je važno da se održimo kao stabilan klub , da stvorimo uslove da se u našem okruženju i za 30 godina igra prvoligaški fudbal i to sa decom koja poniknu u našim klubovima i izrastu u vrhunske fudbalere.  

Fudbalska akademija "TSC" u Bačkoj Topoli otvorena je u septembru 2018, zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske. U svom sastavu ima glavnu zgradu sa svim neophodnim sadržajima za smeštaj i rad sa mladim fudbalerima, kao i 4 fudbalska terena. U toku je i izgradnja centralnog terena na mestu starog stadiona u Bačkoj Topoli.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5106
Povezane teme

fudbal

fudbalska akademija bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.