Komentara: 1
Pregleda: 1728
Foto

Otvorena konferencija o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju

21.05.2022. u 21:26h
Izvor: Subotica.com
Na Velikoj terasi na Paliću, juče je otvorena druga "Machine Learning" konferencija posvećena oblastima data science-a, mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Ovu konferenciju organizuje Infostud hub u saradnji sa Infostud grupom.
Otvorena konferencija o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju

Više od 15 predavača iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore okupilo se u kongresnom centru na Velikoj terasi u cilju popularizovanja mašinskog učenja, veštačke inteligencije i data science-a.

- Ono što želimo da postignemo jeste da Sboticu stavimo na mapu manjih, lokalnih centara koji se nikada neće takmičiti sa Begoradom i Novim Sadom, ali želimo da u našem gradu popularizujemo ove teme i da načinimo Suboticu jednim od centara gde se eksperti iz ovih oblasti mogu sastati, razmeniti iskustva i znanja i upoznati međusobno - rekao je Željko Crnjaković, koordinator Infostud hub-a.

Otvorena konferencija o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenjuU sklopu konferencije, upriličena je i panel diskusija pod nazivom "ML u Srbiji- obrazovanje, tržište rada i perspektive razvoja". Na diskusiji se, između ostalog, govorilo o tome šta je država uradila po tom pitanju, te koliko domaće kompanije mogu biti konkurentne onima iz razvijenijih tržišta.

- Država je pre dve godine donela donela Strategiju razvoja veštačke inteligencije za period od 2020-2025.godine, a potom je donet i operativni plan Deo tog plana je realizovan formiranjem Instituta za veštačku inteligenciju. Postoji i dobar okvir za finansiranje startap firmi, jer je država namenila sredstva za to - objašnjava Branko Kovač, učesnik konferencije "Machine Learning" - Kada je u pitanju konkurentnost domaćih kompanija Srbija, zbog svog položaja, zaostaje za Amerikom i vodećim zemljama Evrope, ali šansa za nas postoji jer ima nekoliko startap firmi koje se dobro snalaze, ostaje da vidimo hoće li do kraja moći da realizuju planove u narednim godinama - zaključuje Miloš Božić učesnik konferencije o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju.

Otvorena konferencija o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju

Otvorena konferencija o veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju

Izvor: Subotica.com
2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija 2. "Machine learning" konferencija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1728
Povezane teme

velika terasa palić

infostud

kongresni centar velika terasa

infostud hub

željko crnjaković

konferencija machine learning

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.