• Pregleda: 3725

Otvorena Izložba stare mustre-nova rešenja

U Gerontološkom centru Subotica otvorena je izložba ručnih radova u novoj tehnici. Izložba nosi naziv ,,Stare mustre – nova rešenja’’, a izloženi su radovi stanara, koji su radjeni na platnu, a po osnovu starih mustri i šema. Izložbu je svečano otvorio član veća zadužen za zdravstvo, socijalna pitanja i životnu sredinu, dr Atila Čengeri.
Otvorena Izložba stare mustre-nova rešenja

Korisnici Gerontološkog centra su oduševljeni izložbom. Raditi u novoj tehnici slikanja nije bilo lako, ali je bila prilika za druženje i opuštanje.

Reč je o transformaciji starih mustri u nove radove koji su primenjeni u novoj tehnici. Gerontološki centar je poznat i po tome da uvek uvodi neke nove tehnike, kao vid radno-okupacione terapije stanara.

Lokalna samouprava će i dalje pomagati Gerontološki centar. Izdvojili su milion dinara za nastavak projekta postavljanja solarnih panela.

Učesnici radno-okupacione terapije, koji slabije vide su mustre koje su rađene u jednoj tehnici preslikali na platno i oslikali motive. Učestvovalo je deset stanara u radionici.

povezane teme

1
tetka Odgovori
Svaka čast što u Subotici postoje i ustanove poput Gerontološkog centra i Kolevke i svaka čast ljudima koji ih vode. Bilo bi dobro da u našem gradu postoje i druge ustanove za pohvalu a ne samo za kritiku. /Sve ovo kaže neko ko nije član ni jedne parije i stranke-da se i ovo ne bi izpolitizovalo/. Trebao nam je gradonačelnik poput gospodina Ivaniševića ili gospođe Čabrić-ljudi koji su svojim radom mnogo diprineli svetloj slici o našem gradu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.