Komentara: 12
Pregleda: 3057
Foto

Otvorena izložba slika sa kolonije "Vidovdan 2019"

30.08.2019. u 17:12h
Izvor: Subotica.com
Otvaranjem izložbe slika nastalih na Likovnoj koloniji „Vidovdan 2019“, u vestibilu Gradske kuće sinoć je počelo obeležavanje Dana grada.
Otvorena izložba slika sa kolonije "Vidovdan 2019"

Izložba je postavka Doma kulture iz Gračanice, a radovi su nastali na tradicionalnoj likovnoj koloniji koja se održava u susret velikom srpskom prazniku Vidovdanu.

- Pozdravila bih i one koji nisu mogli da budu danas u Subotici ali mislima su sa nama, a to je Živojin Rakočević, direktor Doma kulture Gračanica, kao i zaposleni u ovoj ustanovi sa kojima smo, posle toliko godina, postali ne samo saradnici već pravi prijatelji. Imamo odličnu saradnju ne samo na polju kulture, već i obrazovanja, svake godine početkom septembra dolaze nam u goste deca iz Kosovskog pomoravlja, tako da sever i jug naše zemlje sjajno funkcionišu - poručila je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, otvarajući izložbu. - Vidovdanska kolonija je događaj kojim počinju Vidovdanske svečanosti u Gračanici i simbolično ove godine, ovom izložbom slikarske kolonije otvara se proslava Dana grada. Kao i svake godine, umetnici izložbom iz Gračanice prenesu nam deo svoje duše, kolorita, svog neba, života, koji sigurno nije lak, ali ga oni žive punim plućima i s dušom.

Otvorena izložba slika sa kolonije "Vidovdan 2019"

U ime Doma kulture Gračanica prisutnima se zahvalio Žarko Milenković i pozvao građane da posete izložbu radova nastalih na likovnoj koloniji „Vidovdan 2019“.

- Želeo bih da se u ime direktora Doma kulture Gračanica, Živojina Rakočevića, i urednika i selektora Likovne kolonije „Vidovdan 2019“, Nebojše Jevtića i Maje Todić, i u svoje ime zahvalim na prijateljstvu i pažnji koju nam svake godine u danima vašeg grada poklanjate što je čin zajedništva svake vrste - naglasio je Milenković. - Kolonija se svake godine održava uoči Vidovdana, od 1. do 7. juna. Na njoj stvaraju eminentni umetnici iz Srbije, ali ove godine smo prvi put imali gošću iz Bugarske, Marietu Konovu. Radeći ovu koloniju, ali i sve ostale događaje, Dom kulture Gračanica se trudi da svoje goste upozna sa najvažnijim mestima, događajima i manastirima na Kosovu i Metohiji, gde su i nastale ove slike na osnovu ličnog doživljaja viđenog i proživljenog na Kosovu i Metohiji. Kosovsko-metohijski pejzaž, bio on apstraktan više ili manje, konture spomeničkog i crkvenog nasleđa, ornamentika, vidljivi su na ovim slikama. Neka ove slike donesu dašak našeg starog juga našem lepom severu .

Otvorena izložba slika sa kolonije "Vidovdan 2019"

Svoje radove izložili su Snežana Pešić Rančić „Sahrana lipljanskog episkopa“, Saša Dobrić „Kosovka“, Kristina Ristić „Bez naziva“, Zvonko Pavličić „Povratak u budućnost“, Suzana Stojadinović „22. krug, povratak-lavirint“, Marieta Konova „Gračanica, prvi pogled“, Slaviša Mihajlović „Zgarište“, Jelena Živković „Inspiracija“ i Lazar Šošević „Sukobi 1“.

Izložba će biti postavljena do 31. avgusta.

Izvor: Subotica.com
Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan" Izložba slika sa likovne kolonije "Vidovdan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3057

Povezana vest

Povezane teme

izložba

gradska kuća

dan grada

jasmina stevanović

vidovdanska kolonija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.