Komentara: 0
Pregleda: 4325
Foto

Otvorena izložba slika Damjana Đakova

06.11.2015. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
U Zadužbini Dušana Radića sinoć je otvorena samostalna izložba slika Damjana Đakova. Ljubiteljima umetnosti, predstavljena je i mografija inspirisana umetničkim dometima proslavljenog slikara „Streets and coulors of time“, Dragoljuba Kojčića. Pored autora, o monografiji je govorila i direktorka „Službenog glasnika“ Jelena Trivan.
Otvorena izložba slika Damjana Đakova

Prema sopstvenom priznanju inspiraciju za dela osobenog, prepoznatljivog stila Damjan Đakov crpi iz literature, uspomena iz detinjstva, kao i kultura i zemalja u kojima je živeo, poput Italije i Indije. U dela Damjana Đakova utkana je naša tradicija ikonopisaca i fresko slikarstva, dok su ambijentacija i kolorit izraz uticaja drugih kultura.

Prema rečima autora monografije Dragoljuba Kojčića, slikarstvo Damjana Đakova nije uobičajeno, te je to verovatno i glavni razlog zbog kojih su njegova dela toliko dragocena i prisutna u velikim galerijama i privatnim kolekcijama u Evropi. Njegovo slikarstvo je hrabro pokrenulo utemeljenje nove epohe, ističe Kojčić.

Otvorena izložba slika Damjana Đakova

Pored autora, o monografiji, koja je predstavljena na nedavno održanom  Sajmu knjiga u Beogradu, je govorila i direktorka Izdavačke kuće „Službeni glasnik“, Jelena Trivan. 

Fotografije sa izložbe možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: RTV Yueco
Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića Izložba slika Damjana Đakova i promocija monografije Dragoljuba Kojčića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4325
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.