Komentara: 3
Pregleda: 3561

Otvorena izložba "Slavni sinovi ravnice" u SKC-u

01.11.2013. u 17:40h
Izvor: RTV City
U Srpskom kulturnom centru Sveti Sava sinoć je na Svetog Luku, zaštitnika slikara i umetnika, otvorena izložba „Slavni sinovi ravnice“ Somborca Milana Stojkova, poznatog slikara i arhitekte.
Otvorena izložba "Slavni sinovi ravnice" u SKC-u

Radovi koji se od juče mogu pogledati u SKC-u nastali su tokom prošle i ove godine i predstavljaju svojevrsan nastavak njegovog slikarskog opusa „Kraljevi Srbije“, koji je ovoga puta posvećen znamenitim ravničarima, koji su u političkoj, duhovnoj, naučnoj i kulturnoj istorji našeg naroda ostavili neizbrisiv trag.

Izložbu čine 33 slikarska portreta najznačajnih ravničarskih patrijarha, glumaca, pisaca, umetnika, i naučnika, poput Georgija Brankovića, episkopa Platona Atanackovića, mitropolita Stefana Stanimirovića, Milana Grujića, Svetozara Miletića, Dositeja Obradovića, Mihajla Pipina, Miloša Crnjanskog, i drugih.

Milan Stojkov zahvalio se upravi Srpskog kulturnog centra na pomoći i kao poklon Milanu Marodiću predsedniku ove kulturne ustanove uručio sliku.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3561
Povezane teme

srpski kulturni centar

izložba slika

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.