• Pregleda: 3086

Otvorena izložba "Slavni sinovi ravnice" u SKC-u

U Srpskom kulturnom centru Sveti Sava sinoć je na Svetog Luku, zaštitnika slikara i umetnika, otvorena izložba „Slavni sinovi ravnice“ Somborca Milana Stojkova, poznatog slikara i arhitekte.
Foto: Ilustracija
Otvorena izložba "Slavni sinovi ravnice" u SKC-u

Radovi koji se od juče mogu pogledati u SKC-u nastali su tokom prošle i ove godine i predstavljaju svojevrsan nastavak njegovog slikarskog opusa „Kraljevi Srbije“, koji je ovoga puta posvećen znamenitim ravničarima, koji su u političkoj, duhovnoj, naučnoj i kulturnoj istorji našeg naroda ostavili neizbrisiv trag.

Izložbu čine 33 slikarska portreta najznačajnih ravničarskih patrijarha, glumaca, pisaca, umetnika, i naučnika, poput Georgija Brankovića, episkopa Platona Atanackovića, mitropolita Stefana Stanimirovića, Milana Grujića, Svetozara Miletića, Dositeja Obradovića, Mihajla Pipina, Miloša Crnjanskog, i drugih.

Milan Stojkov zahvalio se upravi Srpskog kulturnog centra na pomoći i kao poklon Milanu Marodiću predsedniku ove kulturne ustanove uručio sliku.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
josa Odgovori
OK sve je lepo, ali u tekstu ne pise da su uzeti u obzir samo srbi.Nemamo nista protiv, ali urednik bi trebao da promeni naslov teksta,jer neko sa strane ako procita tekst mislice da tu zivi samo jedan narod.
Bona fide Odgovori
@josa: Baš mi je krivo što tebe Milan Stojkov nije pitao koje znamenite ličnosti će slikati. A ako baš hoćeš super je izbor napravio jer malo je onih koji bi mogli ravnopravno stati pored Mihajla Pupina, Dositeja Obradovića i Miloša Crnjanskog.
josa Odgovori
Bona fide-u:
1.uopšte mi ne smeta koga je slikao stojkov,imam problema sa naslovom članka i sa tekstom,ako ga neko pročita ko nije iz ovih krajeva imaće utisak da su najznačajniji ličnosti samo pripadnici jednog naroda a taj utisak imam iz reči:"33 slikarska portreta najznačajnih ravničarskih "
2.kad već spominjete super izbor po vama i po Stojkovu i Svetozar Miletić spada među njima ,zar ne?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.