Komentara: 0
Pregleda: 1936
Foto

Otvorena izložba "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine

14.09.2018. u 18:18h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom klubu Centar II, otvorena je izložba pod nazivom „Putevima stare Subotice“. Na izložbi su predstavljeni radovi korisnika Gerontološkog centra nastali na kreativnim radionicama.
Otvorena izložba "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine

Izložbom „Putevima stare Subotice“, Gerontološki centar, prema rečima direktora ove ustanove, Nenada Ivaniševića, želi da da doprinos manifestaciji „Dani evropske baštine”, kojom se svakog septembra u mnogim zemljama predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda.

Subotica odavno pripada evropskoj kulturnoj baštini, a u Gerontološkom centru žive i rade ljudi koji se sećaju stare Subotice, ali i koji slikaju i u duši nose ovu novu Suboticu, nama najlepšu na svetu. Odlučili smo se zato da povodom Dana očuvanja evropske kulturne baštine tema ove izložbe budu slike stare Subotice. Pozvaćemo na izložbu i učenike subotičkih škola, jer mislim da je važno da se svi prisetimo kako je Subotica nekada izgledala. Najbolji način razvijanja ljubavi i poštovanja prema gradu u kojem neko živi  upravo se rađa na taj način što se poštuje njegova prošlost - poručio je Ivanišević prilikom otvaranja izložbe.

Otvorena izložba "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine

Na izložbi su  predstavljeni  radovi korisnika Doma "Dudova šuma" nastali na kreativnim radionicama, na kojima korisnici svoj talenat imaju priliku da pokažu u preko 20 tehnika.  Među retkima, koji su i pre dolaska u Gerontološki centar slikali, je Teza Tot, koja je izložila nekoliko radova. Ova osamdesetdevetogodišnja korisnica kaže da su crtanje i dobro društvo sigurno zaslužni za njenu dugovečnost.

- Slikam još od mladosti, uvek sam volela da crtam i još dan danas to radim. Ostala sam sama i društvo u Gerontološkom centru mi mnogo znači, družimo se i jako nam je lepo, možda zato tako dugo i živim što mi mnogo znači - rekla je Teza Tot.

Otvorena izložba "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine Otvaranje izložbe "Putevima stare Subotice" u oviru Dana evropske baštine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1936
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki klub centar 2

otvaranje izložbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.