Komentara: 0
Pregleda: 3722

Otvorena izložba Miloša Bibića "Stvorenja" u galeriji “Skladišta”

25.03.2013. u 16:38h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
U subotu, 23. marta 2013. godine u Omladinskom klubu “Skladište” otvorena je izložba mladog umetnika Miloša Bibića, polaznika Likovne radionice “Medijala”, koja nosi naziv “Stvorenja”.
Otvorena izložba Miloša Bibića "Stvorenja" u galeriji “Skladišta”

U pitanju su portreti koje je ovaj talentovani gimnazijalac iz Subotice izrađivao tokom proteklih radnih meseci u ateljeu Likovnog studija “Medijala”, gde se pod pokroviteljstvom Fondacije “Danilo Kiš” jednom nedeljno za više uzrasnih grupa mladih održavaju besplatne likovne radionice. Izložba će biti otvorena do 4. aprila 2013. godine.

Likovna radionica „Medijala“ je i u novoj, 2013. godini otvorila vrata svog ateljea i ovo je prva u nizu izložbi “Medijale” koje će se tokom tekuće godine organizovati u galeriji Omladinskog kluba “Skladište”. Edukativni program radionice se zasniva na nekoliko posebnih tematskih celina koje su prilagođene uzrastu i interesovanju učesnika.

Tokom tromesečnog rada učesnici imju interaktivni odnos sa instruktorima i ostalim radioničarima. Svaka interakcija predstavlja različite izazove i mogućnosti, zahtevajući od učesnika da razviju široku paletu veština, od tradicionalnog crtanja i mešanja boja do eksperimentalnih formi i timskog rada. Radionice su besplatne i odvijaju se na srpskom i mađarskom jeziku. Voditelj radionice je likovni pedagog i slikar Goran Vuletić. Po završetku svakog ciklusa organizuje se izložba radova polaznika radionice, a povremeno i samostalna u slučaju talentovanijih i produktivnijih polaznika, kao što je to ovoga puta mladi Miloš Bibić.

Miloš Bibić se slikanjem bavi od malena, ali je za slikarstvo ozbiljno počeo da se interesuje od kako učestvuje u Likovnoj radionici “Medijala”. Na njegov rad najviše su uticali američki slikari, predstavnici pop arta, Andy Warhol, Keith Haring i prvenstveno Basquiat. Iako nema tendencije da radi pop art, sam pravac mu je privukao pažnju. Od materijala koristi, kako on navodi, sve što mu se nađe pod rukom, jer voli spontanu kreaciju i više se oslanja na trenutnu inspiraciju i tu „situacionu umetnost“... Što se tiče tehnika koje primenjuje, uglavnom su u pitanju pastel, tuš i tempera. „Ako se dohvatim neke farbe, to uvek dobro dođe”, dodaje Miloš.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja" Izložba Miloša Bibića "Stvorenja"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3722
Povezane teme

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.