Komentara: 5
Pregleda: 2653
Foto

Otvorena izložba maski Jasmine Đurišić

21.08.2018. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
U prostorijama Gerontološkog kluba “Kertvaroš“ svečano je otvorena izložba maski korisnice Doma za negu, Jasmine Đurišić. Izložbu je otvorio član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Ilija Đukanović.
Otvorena izložba maski Jasmine Đurišić

Autorka izložbe, Jasmina Đurišić, radni vek provela je na RTS kao šminker i masker. Već osam godina ona je korisnica Gerontološkog centra i sada u okviru radno-okupacione terapije izgrađuje maske.

- Maske sam uradila uz pomoć mog terapeuta, na maskama se vide moja osećanja i moje raspoloženje. Svaku masku sam radila iz nekoliko faza i svaka maska ima svoj naziv. Za svaku masku mi je bilo potrebno oko dva sata – rekla je autorka izložbe.

Direktor  Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, objasnio je da su maske samo jedna od 22 tehnike, koje se primenjuju u radno-okupacionoj terapiji u ovoj ustanovi socijalne zaštite.

- Ponosan sam na to koliko se mi bavimo slobodnim vremenom korisnika, to zaista jeste jedna od važnih stvari o kojoj treba voditi računa. Ponosan sam što radovi nastaju u okviru Doma za negu, gde su smeštena teško obolela lica i tako pokazujemo da svako nosi neku umetnost ili sklonost samo je treba pronaći na pravi način. Uloga naših radno-okupacionih terapeuta je da pronađu to što je sakriveno u dušama korisnika - rekao je Ivanišević.

Otvorena izložba maski Jasmine Đurišić

Otvarajući izložbu član Gradskog veća, Ilija Đukanović,  poručio je da će lokalna samouprava nastaviti da podržava  aktivnosti Gerontološkog centra, koje imaju za cilj da oplemene i upotpune slobodno vreme  najstarijim sugrađanima.

- Kao Grad uvek ćemo podržavati ovakve aktivnosti i više puta sam najavljivao da ćemo  proširiti aktivnosti gerontoloških klubova, da ćemo povećati njihov broj i gledaćemo da naredne godine izdvojimo više sredstava u budžetu za socijalna pitanja i socijalnu zaštitu  - poručio je Đukanović.

Otvorena izložba maski Jasmine Đurišić

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić Otvaranje izložbe radova Jasmine Đurišić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2653
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

izložba

gerontološki klub kertvaroš

izložba slika

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.