Komentara: 6
Pregleda: 2113
Foto

Otvorena izložba korisnika Gerontološkog centra "Naš crno beli svet u boji No. 1"

27.12.2018. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
U domu ,,Dudova šuma“ otvorena je izložba pod nazivom ,,Naš crno beli svet u boji No. 1“ na kojoj su prikazane aktivnosti u kojima je učestvovalo oko 4000 korisnika Gerontološkog centra.
Otvorena izložba korisnika Gerontološkog centra "Naš crno beli svet u boji No. 1"

Na 20 panoa prikazane su  kulturno-zabavne i radno-okupacione aktivnosti stanara Gerontološkog centra i korisnika gerontoloških klubova, koje su realizovane tokom ove godine. Upravo te aktivnosti, prema rečima direktora Gerontološkog centra, Nenada Ivanišević, su ono po čemu se ova ustanova socijalne zaštite izdvaja od sličnih.

- Aktivnosti su ono što nas izdvaja od svih drugih, koji pokušavaju da se bave smeštajem starih osoba. Verujem da svugde postoji i topla soba i krevet, ali to da se neko ovoliko bavi ljudima, da ima 15 zaposlenih na organizaciji kulturno-zabavnog života, je ono što nas izdvaja u regionu i na šta sam posebno ponosan - istakao  je Ivanišević.

Otvorena izložba korisnika Gerontološkog centra "Naš crno beli svet u boji No. 1"

Izložbu je svečano otvorila direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović, koja je naglasila da Gerontološki centar razvija mrežu dnevnih centara i klubova, te da neku od usluga ove ustanove koristi više od 10.000 ljudi.

- Mi smo država i društvo koje stari i ti demografski  izazovi se najbolje savladavaju upravo na ovakav način, idući u susret onome što nam se u društvu dešava. Usluge koje se starijim ljudima pružaju tamo gde žive su najbolji mogući način da se izađe u susret njihovim potrebama. -rekla je otvarajući izložbu Paunović i istakla da je Gerontološki centar pravi primer dobre prakse za razvoj međugeneracijske solidarnosti - Saradnja sa učenicima Politehničke škole, povezivanje starih i mladih su najbolji mogući način da se  međugeneracijska solidarnost sprovodi u praksi. Mladi moraju da shvate da stari u ovom društvu nisu teret, da stari nose iskustvo i znanje i da na tom iskustvu mora da se gradi i budućnost ove zemlje i da će to biti jedini siguran put da idemo u dobrom pravcu.

Otvorena izložba korisnika Gerontološkog centra "Naš crno beli svet u boji No. 1"

Saradnja Gerontološkog centra i Politehničke škole traje već 6 godina, a na izložbi su prikazane  zajedničke aktivnosti, koje su tokom ovog meseca realizovane sa ciljem podsticanja međugeneracijske solidarnosti.

- Korisnici Gerontološkog centra dobijaju ono što im je značajno, tj. pažnju, druženje, bliskost, toplu reč, to im je i najvažnije. A što se učenika tiče ovde se realizuje bitan vaspitni momenat kod mladih ljudi, jer je empatija i osećaj za drugog od suštinskog značaja za vaspitanje mladih ljudi - rekao je direktor Politehničke škole, Iso Planić.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, Svetlana Selaković, koja je podsetila da je Pokrajina u Gerontološki centar, koji je jedna od najboljih ustanova socijalne zaštite u zemlji, ove godine uložila 60 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1" Izložba "Naš crno beli svet u boji no.1"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2113
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

iso planić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.