• Pregleda: 6332

Otvorena izložba fotografija mladog subotičkog umetnika Miomira Milića

U okviru programa proslave 235. rođendana grada Subotice, juče je u Suvenirnici ispod Gradske kuće otvorena izložba radova „Izolda – neogotika kao inspiracija“ mladog subotičkog umetnika, inače diplomiranog istoričara umetnosti Miomira Milića.
Otvorena izložba fotografija mladog subotičkog umetnika Miomira Milića

Pored samog autora, u stvaranju radova učestvovali su mladi i talentovani subotičani Marko Marosiuk, Tamara Santrač, kao i modni kreator Nina Rajak, čije kreacije se nalaze na fotografijama.

Subotičanin Miomir Milić dugi niz godina nije organizovao izložbu u svom gradu, a na otvaranju iste, sinoć u okviru proslave Dana grada, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo da baš na rođendan grada ima priliku da svojim sugrađanima predstavi svoj rad.

Inspiraciju za fotografije pronašao je u neogotici, koja je prema njegovom mišljenju jedan od najinspirativnijih stilova. Samo ime izložbe poteklo je od keltskog mita Tristana i Izolde.

Olga Kovačev Ninkov imala je priliku da otvori izložbu fotografija Miomira Milića i tom prilikom je istakla da su ovu izložbu pripremile dve grupe mladih i talentovanih Subotičana.

Izložba je otvorena sinoć, a subotičani će imati priliku da je pogledaju do 30. septembra. Miomir Milić će 11. septembra povodom Svetskog dana evropske baštine u Gradskom muzeju održati predavanje, a kasnije i pripremiti studiju na tu temu.

Izvor: RTV City

povezane teme

3
bbbbbbb Odgovori
"dugi niz godina nije organizovao izlozbu u svom gradu" ??? imao je do sada dve izlozbe u flair baru sta lupetate vi?!
**~** Odgovori
ti nisi cuo za ostale, sto ne znaci da ih nije bilo
lee Odgovori
Hullo car!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.