Komentara: 1
Pregleda: 4586

Otvorena izložba Endija Vorhola: "15 minuta slave"

26.03.2012. u 18:17h
Izvor: SuMedija
Otvorena izložba Endija Vorhola: "15 minuta slave"

U Galeriji „Dr Vinko Perčić” u 20 časova otvorena je izložba originalnih serigrafija Endija Vorhola, pod nazivom "15 minuta slave".

Izložba će biti otvorena od 26. marta do 21. aprila, a Subotičani će u narednom periodu imati prilike da vide tridesetak dela ovog umetnika, među kojima se nalaze originalne serigrafije „Merilin Monro”, edicije „Cveće” (Flowers), „Marta Grejem” (Martha Graham), „Dame i gospodo” (Ladies and Gentleman), kao i ostala dela rađena u prepoznatljivoj tehnici pop arta. Publika će biti u prilici da vidi i delo „Brzi klizač” (Speed Skater), koje je bilo simbol takmičenja u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine. Američki slikar, reditelj, publicista, glumac i fotograf Endi Vorhol (Andy Warhol, 1928-1987.) jedan je od najpoznatijih umetnika dvadesetog veka zaslužan za rođenje umetničkog pravca poznatijeg kao „pop art”. Čuven po slikama supa marke „kembel” i boca „koka-kole”, Vorhol je postao jedna od najvećih figura popularne kulture.

Organizatori izložbe su Galerija „Dr Vinko Perčić” i Fondacija „Danilo Kiš”, u saradnji sa Viskonti art galerijom iz Ljubljane, u čijem vlasništvu su izložena dela.

Endi Vorhol izložba

Cena karte za odrasle iznosi 100 dinara, a za organizovane školske posete 70 dinara po učeniku. Radno vreme Galerije je od 9 do 18 sati i 30 minuta radnim danom i od 10 do 14 časova subotom.

Fotografije sa otvaranja izložbe možete pogledati u našem albumu:
Izložba: Endi Vorhol: "15 minuta slave"

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4586
Povezane teme

galerija dr vinko perčić

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.