Komentara: 1
Pregleda: 2234

Otvorena izložba "Drugo lice demokratije" Andreje Kulunčić

08.11.2014. u 15:16h
Izvor: RTV Yueco
U Galeriji “dr Vinko Perčić“ sinoć je otvorena izložba „Drugo lice demokratije“, međunarno priznate umetnice Andreje Kulunčić iz Zagreba. Autorka, inače rodom iz našeg grada, provela je posetioce kroz izložbu, predstavljajući im pet radova u kojima problematizuje probleme savremenog društva. Izložba će biti otvorena do 10. decembra.
Otvorena izložba "Drugo lice demokratije" Andreje Kulunčić

Izložba “Drugo lice demokratije” predstavlja pet radova u kojima umetnica problematizuje simptome savremenog društva, od ksenofobije do depresije, sa posebnim naglaskom na goruće probleme tranzicionih i posttranzicionih sredina. Publika je imala priliku da  pogleda radove “Samo za Austrijance”; “Nama: 1908 zaposlenika, 15 robnih kuća”; “Rekonstrukcija (ne)važnog dana naše istorije”, “U krugu” i “Kreativne strategije: Početnica”.

Iako je rodom sa Palića, ovo je prvo izlaganje Andreje Kulunčićnu našem gradu.   Ova vizuelna umetnica studirala  u Novom Sadu, Beogradu i Budimpešti. Na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu, je docent na Odseku za nove medije. Andreja Kulunčić bavi se društveno angažovanom umetnošću.

Otvorena izložba "Drugo lice demokratije" Andreje Kulunčić

U okviru izložbe, članovi zagrebačke aktivističke grupe Direktna demokratija u školi, inače koautori jednog od predstavljenih projekata na izložbi, održali su radionicu namenjenu srednjoškolcima.

Izložba će u Galeriji „dr Vinko Perčić“ biti otvorena do 10. decembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2234
Povezane teme

galerija dr vinko perčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.