• Pregleda: 3612

Otvorena izložba "Doba grbova"

Juče je u Suvenirnici Gradskog muzeja Subotica otvorena izložba grbova pod nazivom „Doba grbova“. Ovo je prva izložba mladog umetnika Zoltana Kakonji koji je probudio iz zaborava ovu staru majstorsku veštinu. Izložba je otvorena do 29. septembra.
Otvorena izložba "Doba grbova"

Prvi u nizu događaja povodom rođendana našeg grada je upravo otvaranje izložbe. Mladi umetnik, odnosno autor izložbe izradjuje grbove iz ljubavi, a prvi grb je napravio 2007. godine i to grb Subotice.

Za izradu grbova koristi isključivo plemenite metale – srebro, bakar i mesing. Reč je o ručnoj izradi starim majstorskim veštinama. Grbovi su izrađeni u obliku plaketa ili u ramu koji se, takođe, izrađuju ručno od prirodnih materijala. Izrada traje od 10 dana do dve nedelje, a u zavisnosti od kompleksnosti grba i do par meseci. Ova izložba je od velikog značaja za naš grad.

Na izložbi, pored grba Subotice, izloženi su i grbovi drugih gradova, država, porodica, kao i npr grb Ballantine's Wiskey-a i grb Harley Davidsona. Izložba je otvorena do 29. septembra.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.