Komentara: 0
Pregleda: 4361

Otvorena izložba "Doba grbova"

30.08.2012. u 16:12h
Izvor: RTV Yueco
Juče je u Suvenirnici Gradskog muzeja Subotica otvorena izložba grbova pod nazivom „Doba grbova“. Ovo je prva izložba mladog umetnika Zoltana Kakonji koji je probudio iz zaborava ovu staru majstorsku veštinu. Izložba je otvorena do 29. septembra.
Otvorena izložba "Doba grbova"

Prvi u nizu događaja povodom rođendana našeg grada je upravo otvaranje izložbe. Mladi umetnik, odnosno autor izložbe izradjuje grbove iz ljubavi, a prvi grb je napravio 2007. godine i to grb Subotice.

Za izradu grbova koristi isključivo plemenite metale – srebro, bakar i mesing. Reč je o ručnoj izradi starim majstorskim veštinama. Grbovi su izrađeni u obliku plaketa ili u ramu koji se, takođe, izrađuju ručno od prirodnih materijala. Izrada traje od 10 dana do dve nedelje, a u zavisnosti od kompleksnosti grba i do par meseci. Ova izložba je od velikog značaja za naš grad.

Otvorena izložba "Doba grbova"

Na izložbi, pored grba Subotice, izloženi su i grbovi drugih gradova, država, porodica, kao i npr grb Ballantine's Wiskey-a i grb Harley Davidsona. Izložba je otvorena do 29. septembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4361
Povezane teme

izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.