• Pregleda: 4136

Otvorena izložba "Boja života", posvećena našim najstarijim sugrađanima

U okviru obeležavanja Sunčane jeseni života, u Savremenoj galeriji Subotica je upriličena izložba slika i skulptura korisnika Gerontoločkog centra Subotica. Izložbu je otvorio direktor Gerontološkog centra, a predstavljeni su radovi u tehnici slame, akvarela, plastelina, gline i kartona.
Otvorena izložba "Boja života", posvećena našim najstarijim sugrađanima

Mesec Oktobar je posvećen našim najstarijim sugrađanima. Po rečima direktora Gerontološkog centra Subotica, tematika kojom se bave tokom celog meseca oktobra je svakako bolji život naših najstarijih sugrađana, koliko u materijalnom smislu, toliko i u duhovnom.

Katica Melar je korisnica Centra i po njenim rečima, ostariti ne znači ništa loše i ništa strašno, jer svaki period u životu je veoma lep i donese nešto sasvim neočekivano.

Svake godine u oktobru mesecu, Gerontološki centar Subotica obeležava Sunčanu jesen života, manifestacija koja je posvećena starim ljudima i brizi o njima. Takođe, u svim mesnim zajednicama i gerontološkim klubovima su održani slični skupovi koji su upriličeni raznim kulturno-umetničkim programima i bogatom trpezom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.