Komentara: 16
Pregleda: 19517

Otvorena fabrika Norma grupe u Subotici

07.10.2011. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
Otvorena fabrika Norma grupe u Subotici
Manje od godinu dana bilo je potrebno da se njiva pod kukuruzom pretvori u modernu fabriku delova za autoindustriju. Od septembra prošle godine, kada je poptisan ugovor o gradnji, do avgusta kada je počela proizvodnja, Grad Subotica preko javnih preduzeća i uz podršku pokrajinskih i republičkih vlasti opremila je 3 hektara zemljišta sa asfaltom, rasvetom, vodovodom, kanalizacijom, gasom, strujom i IT infrastrukturom. Izgrađena je hala površine 13.000 kvadratnih metara, a Subotica dobila novo preduzeće - Norma grupa Jugostična Evropa.

Predsednik Vlade AP Vojvodine, Bojan Pajtić, ambasador Nemačke u Srbiji, Volfram Mas, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije, Mladjan Dinkić, gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić, i predstavnici investitora presecanjem vrpce i zvanično su otvorili još jednu Nemačku fabriku u Subotici. Norma grupa Jugoistočna Evropa, sa sedištem u Subotici trenutno zapošljava 47 radnika, celokupna proizvodnja je namenjena izvozu, a do kraja 2013. u ovoj fabrici će raditi oko 327 radnika, a projektovani godišnji obim proizvodnje će tada iznositi 50 miliona evra godišnje.

Oliver Dulić, Mlađan Dinkić, Saša Vučinić - fabrika Norma Group Subotica - fotografije sa otvaranja

Ugovor o izgradnji fabrike "Norma grupe" u Subotici potpisan je prošlog septembra. U januaru je subotička SMB gradnja počela da gradi halu, koja je završena u rekordnom roku. Za vreme gradnje hale, radnici koji su odabrani za posao operatera prošli su obuku u Poljskoj. Investicija je vredna 11,2 miliona evra. Za izgradnju nove fabrike "Norma grupe", koja je vodeći svetski proizvođač i distributer auto delova za brojne proizvođače automobila kao što su Folksvagen, Audi, Pežo, Sitroen, gradska uprava je obezbedila besplatno zemljište.

Norma grupa Subootica - fotografije sa otvaranja fabrike

Vlada Srbije uložila je preko 100 miliona dinara za infrastrukturno opremanje zemljišta. Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA subvencionisala je otvaranje radnih mesta, sa 5.000 evra po svakom zaposlenom. Ovo je još jedno u nizu preduzeća iz Nemačke koja ulažu u Vojvodinu. U Subotici, od Nemačke industrije, prisutni su pored Norma grupe i Simens, Dunkermotoren, a uskoro sa gradnjom fabrike kreće i Kontinental.

Slavko Parać, Mlađan Dinkić, Volfram Mas, Oliver Dulić, Bojan Pajtić - fotografije sa otvaranja fabrike Norma group Subotica

"Norma grupa" trenutno ima 12 fabrika širom sveta, a u Istočnoj Evropi, pored Subotice, poseduje pogone samo u Poljskoj i Češkoj, sa ukupno 3.400 radnika.

Dodatak: Fotografije sa svečanog otvaranja Norma grupe u Subotici

Norma group: Oglas / Konkurs za posao

Da podsetimo naše drage posetioce; Subotica.com ekskluzivno objavljuje konkurse za posao u novootvorenoj fabrici Norma grupe u Subotici. Da biste ih videli i aplicirali za određenu poziciju koju Norma group nudi pratite sledeći link: Norma group Subotica - konkursi za posao

 

Povezani sadržaj: 
Norma group traži radnike - aktuelna ponuda poslova
Studenti u ulozi kandidata za posao: saradnja Infostuda i Norma group (simulacija intervjua za posao)
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 19517
Povezane teme

Saša Vučinić

Oliver Dulić

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

Volfram Mas

fabrika Subotica

Mlađan Dinkić

slobodna zona mali bajmok

bojan pajtić

norma group

norma grupa

fabrika norma

fabrika auto delova

posao u fabrici norma group

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.