Komentara: 4
Pregleda: 4746

Otvorena 5. Butkicijada na Paliću

21.03.2013. u 16:48h
Izvor: SuMedija
Na Velikoj palićkoj terasi, svečano je otvorena 5. Butkicijada, koja promoviše pre svega proizvode od svinja mangulica, kao i široku paletu proizvoda malih proizvođača iz zemlje i regiona. Na ovoj manifestaciji se mogu pronaći svi potrebni proizvodi za predstojeći uskrs, a organizator manifestacije je Udruženje uzgajivača svinja rase mangulice.
Otvorena 5. Butkicijada na Paliću

Guljaš Oldal Peter, organizator i predsednik Udruženja kaže da je prijavljeno oko 58 izlagača uglavnom mesnatih proizvoda, a pored domaćih, prisutni su gosti iz Mađarske i Rumunije.

- Imamo četiri štanda sa proizvodima od mangulice, prisutni su i izlagači meda, vina, slatkiša, rakije, kozjeg sira, mleka i jogurta, unikatnih rukotvorina, pasulj sa kolenicom i mesom mangulice i mnogo poklona za uskršnje praznike. Ove godine biće izložen i ren, što nije bila praksa proteklih godina, kaže Guljaš.

Organizator će i ovaj put pokloniti 100 kg kobasice Domu za decu i omladinu "Kolevka", a pored humanog karaktera, Butkicijada ima potencijala da postane i domaći brend.

- Mi ispred grada Subotice pozdravljamo svaku manifestaciju koja ima veliki značaj u kontekstu poboljšanja turizma i potencijala ove regije. Turisti i posetioci su prošle godine bili oduševljeni i znaju da će i ove godine moći pre uskrsa da kupe sve neophodno i imaće priliku da vide nešto interesantno što u drugim mestima i gradovima ne mogu, a Butkicijada ima mnogo potencijala da postane naš domaći brend, kaže Marta Dobo, član Gradskog veća za međunarodnu i regionalnu saradnju. Manifestacija traje do nedelje 24. marta.

Izvor: SuMedija
Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013 Butkicijada 2013
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4746
Povezane teme

butkicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.