Komentara: 0
Pregleda: 1771
Foto

Otvoren XVII međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima (SISY 2019)

13.09.2019. u 10:09h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici juče je otvorena, sedamnaesta po redu, Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima – SISY 2019. Organizatori konferencije su Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice i Univerzitet Obuda iz Budimpešte, dok tehničku podršku konferenciji pruža IEEE sekcija.
Otvoren XVII međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima (SISY 2019)

Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije dr Imre Rudaš (Univerzitet Obuda), a nakon njega prisutne je pozdravio i dr Levente Kovač, rektor Univerziteta Obuda. U ime Visoke tehničke škole strukovnih studija učesnicima se obratio dr Igor Firstner, direktor škole.

- Današnja konferencija, predstavlja nastavak tradicije uspostavljene pre 17 godina, kada su predstavnici subotičke Visoke tehničke škole i budimpeštanskog Univerziteta Obuda prepoznali potrebu, da se o temi inteligentnih sistema raspravlja, odnosno istražuje. U to vreme, inteligentni sistemi su razmatrani više u domenu teorije, međutim, ispostavilo se da je ova oblast od izuzetnog značaja i svedoci smo činjenice da nas ova oblast u današnje vreme prožima u svim porama života - istako je Firstner.

Svečanom otvaranju konferencije, prisustvovala je i Aniko Jeras, predstavnica Mađarskog nacionalnog saveta, a plenarna predavanja održali su istaknuti naučnici: dr Radu Precup sa Polytechnic University iz Temišvara, dr Ljiljana Trajković sa Univerziteta Simon Fraser iz Kanade, dr Katalin Hangoš iz MTA SZTAKI Budimpeštai dr Filip Čen sa South China University of Technology iz Kine.

Konferencija je okupila naučne radnike i stručnjake iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Rusije, Kine, Poljske, Japana, Indije, Kanade i balkanskih zemalja.

Tokom tri dana, koliko traje konferencija, učesnici će izložiti ukupno 70 radova koji su tematski vezani za inteligentne sisteme, robotiku, informatiku, matematiku, kao i njihovu primenu u obrazovanju i industriji. Uz naučna predavanja već istaknutih istraživača, bila je pružena prilika i studentima doktorskih studija da u posebnoj sekciji prikažu svoje radove.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 12 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1771
Povezane teme
visoka tehnička škola strukovnih studija simpozijum o inteligentnim sistemima igor firstner Međunarodni simpozijum o inteligentnim sistemima
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.