Komentara: 7
Pregleda: 4811

Otvoren VII međunarodni i regionalni sajam privrede

05.06.2013. u 16:47h
Izvor: RTV Yueco
Sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede „Od njive do trpeze“ otvoren je danas u Hali sportova u Subotici i trajaće do 8. juna. Na sajmu se predstavlja više od 200 izlagača iz devet zemalja. Na sajmu će učestvovati 24 izlagača iz Hrvatske, među kojima županije, gradovi i privredni subjekti. Iz Mađarske, čija vlada i ove godine podržava privrednike koji dolaze na subotički sajam, najavljen je dolazak 18 izlagača među kojima su i neki klasteri, tako da će biti predstavljeno znatno veći broj privrednika.
Otvoren VII međunarodni i regionalni sajam privrede

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, otvarajući sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici istakao da taj sajam predstavlja „izuzetno dostignuće saradnje između Vlade Vojvodine i komorskog sistema Vojvodine”, te da predstavlja jedan od sedam regionalnih sajmova koje će Vlada Vojvodine, u saradnji sa komorskim sistemom, realizovati u 2013. godini.

Otvaranju sajma prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika Konzulata i Ambasada, kao i komorskog sistema. Predstavnici Subotičke lokalne samouprave ocenili su u svojim izjavama da je međuregionalna saradnja prilika za ozdravljivanje privrede, čemu kao dobra prilika služi sajam u Subotici.

Fokus ovogodišnjeg sajma biće na poljoprivredi, i u tom cilju će kao prateće manifestacije biti priređena stručna predavanja i konferencije. Tako će predstavnici Mađarsko-srpske privredne komore održati sutra niz predavanja u Velikoj većnici Gradske kuće. Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i grad Subotica, a suorganizatori Regionalna privredna komora Subotica i V-Land sajmovi. Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 19 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: RTV Yueco
Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici Otvoren VII Sajam privrede u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4811
Povezane teme

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

sajam subotica

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.