• Pregleda: 4293

Otvoren VII međunarodni i regionalni sajam privrede

Sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede „Od njive do trpeze“ otvoren je danas u Hali sportova u Subotici i trajaće do 8. juna. Na sajmu se predstavlja više od 200 izlagača iz devet zemalja. Na sajmu će učestvovati 24 izlagača iz Hrvatske, među kojima županije, gradovi i privredni subjekti. Iz Mađarske, čija vlada i ove godine podržava privrednike koji dolaze na subotički sajam, najavljen je dolazak 18 izlagača među kojima su i neki klasteri, tako da će biti predstavljeno znatno veći broj privrednika.
Otvoren VII međunarodni i regionalni sajam privrede

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, otvarajući sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede u Subotici istakao da taj sajam predstavlja „izuzetno dostignuće saradnje između Vlade Vojvodine i komorskog sistema Vojvodine”, te da predstavlja jedan od sedam regionalnih sajmova koje će Vlada Vojvodine, u saradnji sa komorskim sistemom, realizovati u 2013. godini.

Otvaranju sajma prisustvovao je veliki broj zvanica, predstavnika Konzulata i Ambasada, kao i komorskog sistema. Predstavnici Subotičke lokalne samouprave ocenili su u svojim izjavama da je međuregionalna saradnja prilika za ozdravljivanje privrede, čemu kao dobra prilika služi sajam u Subotici.

Fokus ovogodišnjeg sajma biće na poljoprivredi, i u tom cilju će kao prateće manifestacije biti priređena stručna predavanja i konferencije. Tako će predstavnici Mađarsko-srpske privredne komore održati sutra niz predavanja u Velikoj većnici Gradske kuće. Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i grad Subotica, a suorganizatori Regionalna privredna komora Subotica i V-Land sajmovi. Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 19 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

7
Pera Odgovori
Ovaj Vasin ništa ne radi!Kao ni cela Privredna Komora.Samo organizuju skupove gde stranci treba nama da prodaju nešto!Sramota.Pre godinu dana je pričao o klasterima!!!Šta je sa tim.Brzo ovde svi zaboravljaju!
student Odgovori
Prvi put od osnivanja na sajmu se nismo kuvali prilikom otvarnja. Naprotiv srce se ledilo od onoga što je ostalo od subotičke privrede. Da nema gradskih uprava , lokalnh javnih kuća i komora hala bi ostala poluprazna.
Vesko Odgovori
Aktivirao se i gospon Imre Kern, verovatno da povuce neke stare veze, a izgleda da su nasi
privredni i regionalni rukovodioci odavno povukli macka za rep.
Четник Odgovori
Баш вам прави сајам привреде,све саме рукотворине,занатлије...Ал ни не чуди пошто су главне фаце привреде овог града корумпирани криминални ликови који нас тетоше још од 90 тих,опустошили су све живо,недај боже да вам и пушницу нањуше.Сви они попут Јошке и славних СПСоваца који су нас ојадили сада добијају појачање у лику млађих али надасве способни џепоизвлакача из жуте кухиње ДСа.Недавно чујем добар штос:Стигли смо на дно дна...Нека сине копаћемо дубље!Спасавај се ко може,срећом ових маћарских пасоша па може човек поштено негде зарадити који еврић.колико је грађана на "принудном" раду у иностранству градоначелниче?Ја их знам барем петнаест из ужег круга познаника....
cule Odgovori
Smesno
video sam u robnim kucama uvozimo persunov list i jabuke iz Italije kao da kod nas nema
i onda govorimo o saradnji??
A jabuke iz Tavankuta umesto da se prodaju u nasim robnim kucama izvozimo u Rusiju??
Izmedju ostalog pitajte i Karadzica sta se desilo sa 29Novembrom??
zasto nam je meso skupo??
nema puno konkurencije i monopol Matijevica
Ma hajde sta se neviram sve lopov do lopova
IKOM Odgovori
Ovo je sajem slikanja,svi poziru kao da su na modnoj pisti,od privrede nema ništa,ozbiljni uspešni privrednici se nisu ni pojavili na ovoj lakrdiji,veinović je bio glavni maneken na modnoj pisti.
tetka Odgovori
A koju mi to privredu u Subotici imamo???????' Više ni privredu ni poljoprivredu - samo manekene za slikanje!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.