Komentara: 6
Pregleda: 5638

Otvoren teniski turnir "Serbia F12"

11.09.2013. u 10:14h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je na terenima Teniskog kluba "Spartak" uz prisustvo nekoliko poznatih javnih ličnosti iz sveta sporta svečano otvoren 11. međunarodni turnir "Serbia F12". Na svečanosti među poznatijim bio je prisutan poznati jugoslovenski i srpski teniser Slobodan Boba Živojinović kao predstavnik Međunarodne teniske federacije (ITF), zatim Aleksandar Jerinkić, (predsednik Teniskog saveza Vojvodine), Oskar Niković (ambasador Mađarske u Srbiji), Nemanja Simović (član GV za sport) i predstavnici TK "Spartak" Ladislav Iršai i Milan Vučković.
Otvoren teniski turnir "Serbia F12"

Pored ceremonije otvaranja turnira zvanično su data na korišćenje i dva terena u sklopu teniskih terena u Dudovoj šumi.

Na svečanosti otvaranja u bašti ugostiteljskog objekta "Sport caffe" pored predstavnika Teniskog saveza Vojvodine i kluba "Spartak" govorio je i proslavljeni jugoslovenski teniser Slobodan Živojinović, nekadašnji predsednik Teniskog saveza Srbije, današnji predstavnik ITF-a koji je pozdravio prisutne i evocirao uspomene na svoje dana kada je boravio na terenima TK "Crvena zvezda" u ranoj mladosti i kada je sakupljao loptice za sportsku legendu Subotice Nikolu Špera.

"TK Spartak je bio i ostao poznat klub u tadašnjoj Jugoslaviji i današnjoj Srbiji, ali poznat i po tome što ima dobru školu tenisa i veliki broj klubova imao je u Spartaku velikog protivnika i mečevi su uvek bili vrlo neizvesni" - izjavio je Slobodan Boba Živojinović.

Otvoren teniski turnir "Serbia F12"

"Srbija je poznata po velikim sportistima i uspesima u tenisu, što dokazuju i rezultati koje postižemo decenijama unazad, a ovakvi turniri pomažu da se ovaj divan sport još više afirmiše među mladima." - dodao je Živojinović.

Dobrodošlicu i ugodan boravak poželeo je i Vladislav Iršai u ime TK "Spartak"

"U ime organizacionog odbora TK "Spartak" i u svoje ime pozdravljam sve učesnike turnira, takmičare, trenere i ostale prijatelje tenisa. Uradićemo sve da ovaj turnir bude uspešan u svakom smislu. Želimo svim takmičarima da se lepo provedu na turniru i u našem gradu, kao i da se sa lepim uspomenama vrate svojim kućama." - izjavio je Ladislav Iršai, podpredsednik TK "Spartak"

Otvoren teniski turnir "Serbia F12"

Turnir je proglasio otvorenim Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport.

"Želim da se zahvalim TK "Spartak" što su i ove godine uspeli da sakupe neophodna sredstva i organizuju novi, 11. po redu, fjučurs koji se održava na ovim terenima. Ovaj grad ima dva teniska kluba i dva terena na kojima se održavaju kvalitetni turniri u obe konkurencije. Sa ova dva nova terena imaćemo 10 otvorenih terena u Subotici i na Paliću i jedan zatvoreni u Hali sportova" - izjavio je Simović

Posle ceremonije otvaranja 11. fjučurs turnira, usledilo je i zvanično davanje na korišćenje dva nova teniska terena koja se nalaze u sklopu Teniskog kluba "Spartak" i koji sada čine ukupno šest terena koji su prilagođeni kako za dnevne termine tako i za one noćne koji se igraju pod reflektorima.

Otvoren teniski turnir "Serbia F12"

Izvor: Subotica.com
Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12" Otvaranje teniskog turnira "Serbia F12"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5638
Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.