Komentara: 23
Pregleda: 6715
Foto

Otvoren šalter za podršku registraciji na "eUpravu"

20.04.2021. u 15:56h
Izvor: Subotica.com
Kako bi građanima olakšali otvaranje naloga putem "eUprave", u Uslužnom centru Gradske kuće otvoren je specijalizovan šalter. Svi koji žele treba da dođu samo sa ličnom kartom i službenici će ih registrovati, čime će postati "eGrađani", a potom će moći da koriste sve usluge elektronske uprave – upišu decu u vrtić ili školu, dobiju rešenje za porez ili iz katastra.
Otvoren šalter za podršku registraciji na "eUpravu"

Subotica je drugi grad u Srbiji koji otvara šalter za otvaranje elektronskog naloga "eGrađanin", što to omogućiti Subotičanima da se upoznaju sa ovom uslugom, preko koje će moći da pristupe mnogim uslugama državnih i lokalnih organa i ustanova. 

- Grad Subotica aktivno radi na tome da, već u toku ove godine, značajan broj usluga koje pruža lokalna samouprava, a u toku sledeće i sve usluge budu dostupne na portalu "eUprava". To znači da će svi Subotičani koji budu imali nalog "eGrađanin" moći da pokreću upravne postupke, da ostvaruju prava ili ispunjavaju obaveze pred Gradskom upravom preko elektronske uprave - objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Otvoren šalter za podršku registraciji na "eUpravu"

U Subotici je otvoren jedan od 140 predviđenih šaltera za otvaranje naloga "eGrađanin" preko kojih će građani imati stručnu pomoć da počnu sa korišćenjem usluga "eUprave" koja im štedi vreme i novac, a omogućava i smanjenje gužvi, što je posebno značajno u uslovima pandemije. 

- Cela inicijativa se sprovodi u okviru projekta za unapređenje "eDostave" koji Vladina Kancelarija za IT sprovodi preko NALED-a, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj. Pored konkretne podrške za građane, trudimo se da promovišemo i uspehe koje je Srbija ostvarila, što je prepoznao i Svetski ekonomski forum, a to je da je od 2017. godine do danas, Srbija uštedela oko 900 hiljada tona papira i sačuvala 18.000 stabala drveća uvođenjem "eUprave" - naglasila je Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a. - Posebno smo ponosni na svoje učešće u kreiranju i uvođenju sistema poput "eDozvola", "eInspektor" i "eKatastar". Oni su potpora za nove servise "eAgrar", "eProstor" i "eZdravstvo". Tako će usluge biti dostupne svima bez komplikovanih procedura.

Otvoren šalter za podršku registraciji na "eUpravu"Direktor Vladine Kancelarije za IT, Mihailo Jovanović, istakao je da je "eUprava" najbolji način da se transformiše javna uprava u servis građana, koji će biti efikasan i transparentan. 

- Grad Subotica je lider u razvoju elektronskih usluga. Subotička Gradska uprava je pre četiri godine krenula sa uvođenjem različitih elektronskih sistema, poput "eZUP" i "eBeba", kao i elektronskog servisa lokalne poreske administracije - istakao je Jovanović. - Za  otvaranje naloga "eGrađanin" dovoljan je jedan dolazak na specijalizovani šalter, posle čega će građani biti osposobljeni da sve dalje radnje obavljaju elektronski. Rezultate digitalizacije javne uprave najbolje pokazuje podatak da se skoro dva miliona građana na taj način prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona i da pet od šest roditelja prijavljuje decu za upis u srednju školu putem elektronskog sistema koji je pušten u rad pre samo dve nedelje.

Otvoren šalter za podršku registraciji na "eUpravu"

Izvor: Subotica.com
Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava" Оtvaranje šaltera za podršku građanima u otvaranju naloga na portalu "eUprava"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 1 nedelju
Komentara: 23
Pregleda: 6715

Povezana vest

Povezane teme

uslužni centar Subotica

gradski uslužni centar

stevan bakić

eUprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.