• Pregleda: 3694

Otvoren sajam cveća "Garden flora"

Deseta po redu prodajna izložba cveća "Garden flora", koja je danas otvorena na šetalištu kod Plave fontane, okupila je 16 proizvođača i izlagača sezonskog cveća i sadnica. Građani Subotice će do nedelje imati priliku da kupe cveće i sadnice po povoljnijoj ceni. 
Otvoren sajam cveća "Garden flora"

Prolazak preko Malog šetališta kod Plave fontane pravo je uživanje za sve ljubitelje cveća. Saksijske biljke, sezonsko cveće, jednogodišnje i višegodišnje vrste, lukovice i ukrasna grnčarija samo su deo ponude proizvođača i izlagača iz Subotice i okoline.   

- Izlagači su porodična gazdinstva iz Subotice i okolinih sela, Kanjiže, Sente, Apatina  a ove godine prvi put i iz Sremskih Karlovaca. Bilo je i interesovanja preduzetnika iz Beograda, koji se bave prodajom cveć,a ali mi podržavamo samo proizvođače, poljoprivredna gazdinstva. To je imidž naše manifestacije – kaže Arpad Kiš iz Udruženja seljaka Subotice, koje je organizator manifestacije - Ima raznog veća, ali najbogatija je ponuda hrizantema, koje su u duhu praznika Svi sveti. Iz toga razloga, pozvali smo velečasnog Stipana Beretića da otvori sajam.

Među izlagačima na sajmu je i Tivadar Tereš iz Subotice, čija se porodica već 99 godina bavi uzgojem cveća.  Tivadar je četvrta generacija koja se posvetila ovom poslu.  Ova porodica ima 5000 m2 pod plastenicima i staklenicima, a bave se uzgojem baštenskog i sobnog bilja.

- Moj deda je još počeo da se bavi uzgojem cveća, to smo mi nasledili. Iako sam četiri godine u školi učio nešto drugo, posle sam se ipak opredelio da nastavim proizvodnju  cveća i povrća, čime su se bavili moji preci i roditelji. Ja se od 1982. godine  bavim uzgojem cveća, a nadam se da će moji sin i ćerka nastaviti ovaj posao -  kaže Tereš.

Izložba cveća “Garden flora” biće otvorena do nedelje, svakog dana od 8 do 20 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.