Komentara: 2
Pregleda: 6931

Jesenja manifestacija cveća "Garden flora" od 25. do 28. oktobra

23.10.2018. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Jesenja manifestacija cveća "Garden flora" biće održana od četvrtka, 25. do nedelje, 28. oktobra na malom šetalištu kod plave fontane. Svoje proizvode izložiće oko 20 izlagača, pa će građani biti u prilici da kupe sezonsko cveće, sadnice, kao i prateću opremu po pristupačnim cenama.
Jesenja manifestacija cveća "Garden flora" od 25. do 28. oktobra

Tradicionalna manifestacija "Garden flora" organizuje se dva puta godišnje, na proleće i u jesen, kada se na šetalištu Trga Republike može pronaći veliki izbor sezonskog i saksijskog cveća, kao i prateće opreme hortikulture proizvođača iz našeg grada i okoline. Deseta po redu manifestacija okupiće 15 proizvođača cveća i pet zanatlija i proizvođača rukotvorina.

- Opredelili smo se da manifestacija bude pre praznika Svi sveti, kada je moguća sadnja sadnica koje će prezimiti napolju, a ponudićemo građanima i cveće za ovaj praznik. Posetioci će uglavnom moći da kupe hrizanteme, ali i sadnice kao što su tuje i druge različite vrste sadnica. Kao i svake godine, građani će moći da kupe i zanimljivu grnčariju - najavio je Arpad Kiš, iz Udruženja seljaka Subotica.

Među izlagačima su, prema Kišovim rečima, poljoprivredna gazdinstava koja imaju višegodišnje iskustvo u proizvodnji cveća i sadnica.

- Naši izlagači su proizvođači cveća, porodična gazdinstva koja se bave proizvodnjom cveća i sadnica.  Uvek se trudimo da predstavimo domaće izlagače, ali ćemo ove godine imati izlagače cveća i iz Horgoša, Kanjiže, Sente, Apatina i Sremskih Karlovaca - naveo je Kiš.

Zbog velike posećenosti, manifestacija “Garden flora” odnedavno se kao događaj od posebnog značaja nalazi i u kalendaru Turističkog saveza Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6931

Povezana vest

Povezane teme

sajam cveća

garden flora

izložba i vašar cveća i bašte

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.