Komentara: 25
Pregleda: 8123

Otvoren Kongresni centar "Velika terasa"

19.04.2013. u 18:45h
Izvor: SuMedija
Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić otvorio je na Paliću Kongresni centar „Velika terasa“ u istoimenom objektu. Svečanosti su prisustvovali državni sekretar za turizam Goran Petković, predstavnici grada Subotice, privrednici i veliki broj zaljubljenika u secesijske objekte izgrađene pre jednog veka i Palić.
Otvoren Kongresni centar "Velika terasa"

- Poslednjih osam godina sam sa saradnicima i republičkom Vladom počeo da pomažem obnovu jednog od najlepših zdanja. Za sanacije objekata na Paliću iz republičkog budžeta je izdvojeno 550 miliona dinara od čega 300 miliona dinara za Veliku terasu.

To je bio naš dug prema onima koji su gradili pre 100 godina i bilo bi sramota da velelepna zdanja propadaju. Do leta će biti završeni radovi na Ženskom štrandu čime će biti zaokružene investicije u okviru promocije turizma na Paliću – rekao je Mlađan Dinkić.

Ministar Dinkić je istakao da zahvaljujući Kongresnom centru s više od 400 mesta Subotica i Palić postaju ekskluzivno mesto međunarodnih kongresnih susreta što ujedno kroz boravak učesnika takvih manifestacija donosi veliki priliv. Više od 80 odsto međunarodnih kongresa se održavalo samo u Beogradu, jer do sada nisu postojali odgovarajući kapaciteti u drugim gradovima. Za veće kongrese u Vojvodini bio je sposoban jedino Novi Sad, a sada je to i Palić.

Otvoren Kongresni centar "Velika terasa"

Direktor d.o.o. „Park Palić“ Goran Gabrić je podsetio na prethodna ulaganja u turističku destinaciju na severu Bačke i rekao je da je završena planska dokumentacija za turističu zonu, što omogućava da investitori brzo dobiju građevinsku dozvolu.

- Parcele na 12 hektara su spremne za investitore. Država je ozbiljno stala iza projekta razvoja Palića. Postoji jasna strategija sanacije jezera, akcioni plan u 12 koraka. Imamo nagoveštaje da će dugoročno rešavanje tog problema biti prvo takve vrste u zemlji. Cena usluga u okviru kongresnog turizma je simbolična i već imamo desetak rezervacija za ovu godinu – rekao je Goran Gabrić.

Više fotografija pogledajte u povezanom albumu:

Izvor: SuMedija
Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa" Otvoren Kongresni centar "Velika terasa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 8123
Povezane teme

palić

velika terasa palić

Park Palić

Goran Gabrić

Mlađan Dinkić

turizam palić

kongresni centar palić

kongresni centar velika terasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.