Komentara: 6
Pregleda: 3246
Video
Foto

Otvoren 18. Meet & eat festival

22.03.2024. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
U centru grada danas je otvoren tradicionalni "Meet & eat" gastronomski i uskršnji vašar koji je okupio preko 40 izlagača iz svih krajeva Srbije, kao i iz susedstva.
Otvoren 18. Meet & eat festival

U susret uskršnjim praznicima, Čaba Farago iz Malog Iđoša, na 18. "Meet & eat" festivalu izložio je dimljene šunke i kobasice koje su neizostavni deo praznične trpeze.

Takođe, u ponudi imam proizvode od mangulice, odnosno kulen, kobasicu, šunku i slaninu. Meso od mangulice je nešto skuplje od klasične svinje, ali je i zdravije. Ljudi rado kupuju - objašnjava Čaba - Sve mesne prerađevine radimo po tradicionalnoj recepturi. Naglasak je na kvalitetu i tradiciji, tako da ne odstupamo od onoga što su nas učili preci.

Otvoren 18. Meet & eat festival

Uz šunku i kobasicu, na svečanom ručku biće poslužen i ren, koji takođe može da se pazari na ovom gastronomskom festivalu. Za prazničnu dekoraciju pobrinule su se vredne domaćice koje su izložile već našarana jaja, korpice u dekupaž tehnici sa uskršnjim motivima, kao i druge rukotvorine na kojima se nalaze simboli najvećeg hrišćanskog praznika.

- Ovaj gastrofestival je rekordan po broju izlagača. Subotičani imaju priliku da pazare proizvode iz svih krajeva Srbije, pa su tako tu i gosti koji nude džem i druge specijalitete od crne ribizle i drugo. Uz stalne, tu su i lokalni izlagači koji se ranijih godina nisu predstavili. Na primer, Balint Šoja je izložio veoma kvalitetne keramičke rukotvorine. Kvalitet je ono što je zajedničko za sve izlagače - priča organizator Bela Bodrogi.

Otvoren 18. Meet & eat festival

Na 18. "Meet & eat" festivalu postavljeni su i štandovi sa cvećem, medom i drugim pčelinjim proizvodima, domaćim sirevima, vinima, kolačima i drugim poslasticama.

Organizatori se svake godine potrude da u centru grada predstave vredne ljude koji nam, zahvaljujući svojim tradicionalnim proizvodima i rukotvorinama, ulepšavaju praznike - kazao je član Gradskog veća za dužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

Otvoren 18. Meet & eat festivalVašar će trajati do 27. marta.

 

Izvor: Subotica.com
Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar Meet & eat gastrofestival i uskršnji vašar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 6
Pregleda: 3246
Povezane teme

bela bodrogi

srđan samardžić

meet and eat gastrofestival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.