Komentara: 0
Pregleda: 3870
Foto

Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bajmok - Bačalmaš"

04.07.2013. u 16:20h
Izvor: RTV City
IPA projekat sanacije poveznog puta do graničnog prelaza Bajmok-Bačalmaš nastavak je prekogranične saradnje kojom je nedavno otvoren i granični prelaz Ašothalom-Bački Vinogradi. Prelaz Bajmok-Bačalmaš već neko vreme funkcioniše a realizacijom projekta, koji je počeo u martu ove godine a biće završen do avgusta 2014. stvoriće se uslovi za brži i bezbedniji protok putnika.
Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bajmok - Bačalmaš"

Melinda Nađ Kišeroš, projekt menadžer: „Naš deo je da izvršimo sanaciju poveznog puta do graničnog prelaza. Biće 6 kilometara puta sanirano. Taj put je u prilično lošem stanju. Mađarska strana će takođe asfaltirati sa svoje strane granice.“

Vrednost projekta iznosi 1,6 miliona evra od čega je 1,4 milion donacija Evropske komisije IPA CBC. Sredstva se dele među partnerima, glavni partner je Nacionalna agencija za razvoj infrastrukture iz Budimpešte a grad  Subotica će morati obezbediti oko 130.000 evra što nije mali novac sa obzirom na stanje gradskog budžeta. Ipak, cilj je da se rasterete granični prelazi kao što je Horgoš.

Melinda Nađ Kišeroš, projekt menadžer: „Ako smo statični, ako su nam grančni prelazi blokirani kao što je Horgoš onda mi ne  možemo ni dati dobru procenu. Sada je i na prelazu Ašothalom-Bački Vinogradi ponekad gužva. Zato se nadam da ćemo doći do tog momenta gde Horgoš postaje normalan granični prelaz sa normalnom prohodnošću.“

Novac od donacije biće utrošen za izgradnju puta, nadzor nad radovima, marketing aktivnosti i organizovanje otvarajuće i zatvarajuće konferencije. Radovima u pograničnom sektoru najviše se raduju stanovnici tih krajeva čije svakodnevne aktivnosti postaju nešto lakše izgradnjom  infrastrukture.

Marta Dobo, član GV zadužena za međunarodnu saradnju: „Nadam se da će projekat doprineti razvoju pograničnih teritorija i da će ljudi uživati u onom što će se realizovati ovim programom i da će ovaj put koristiti skoro svaki dan.“

Izvor: RTV City
Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok" Otvarajuća konferencija IPA projekta "Bácsal-Bajmok"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3870
Povezane teme

IPA prekogranični program

IPA projekat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.