• Pregleda: 4141

Otvara se Kancelarija za socijalno ugrožena lica

U Gerontološkom centru je potpisan Memorandum o otvaranju Kancelarije za socijalno ugroženo stanovništvo sa organizatorima manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”. U planu je da se u Srbiji otvori 25 kancelarija, koja će se finansirati kroz projekat “Srbija u ritmu Evrope” . Memorandum su potpisali predstavnik Srbije u ritmu Evrope, Igor Karadarević i direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević.
Otvara se Kancelarija za socijalno ugrožena lica

Kancelarija za socijalno ugrožena lica biće smeštena u okviru Dnevnog centra za dementna lica. U planu je da se zaposli pet osoba, a pomoć Subotičanima kojima je potrebna biće data u ogrevu, hrani, pomoći u novcu, prilikom plaćanja računa za komunalije i slično. 

U planu je da se naredne godine izgradi i fondacija u Subotici u koju će biti uloženo oko pola miliona eura. Reč je donaciji organizatora manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”, a na gradu je da odredi namenu objekta. Gerontološki centar za tu namenu će da ustupi zemljište koje ima.

Za Kancelariju za socijalno ugrožena lica godišnji budžet iznosi šest miliona dinara, koji obezbeđuju organizatori manifestacije.Subotica drugu godinu za redom učestvuje u projektu “Srbija u ritmu Evrope”.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
jaoooooooo Odgovori
Da, jako lep gest,samo da vidimo da li to zaista i funkcionise i kako, moj komsija je zamolio centar za socijalni rad za pomoc, supruga mu je invalid on platu ne prima redovno i imaju dvoje dece, nemaju ogrev imaju problem sa racunima kuca im je vlazna, nemaju za lekove............... dobio je odgovor da ce mu opstina dati jednokratnu pomoc"mozda" i to mora da ceka jedno mesec dana i dobice pomoc od 4.000,00 dinara, moram da napisem i slovima CETIRI hiljade dinara, pa zaista velikodusno od opstine drzave ili koga god, sta sve moze da uradi sa cetiri hiljade, ono sto mu preostane mogao bi i da vrati
s.v.t. Odgovori
Gde ce se tacno nalaziti ta kancelarija i da li ce tamo moci da se jave nezaposlena lica?
kojot Odgovori
@s.v.t bolje potrazite posao ili preskocite placanje mesecne pretplate za internet i nece vam biti potrebna ta kancelarija i njihovih 4000dinara.
obavešteni Odgovori
Puno babica kilava deca- tako izgleda socijalna zaštita u Srbiji. Izrada Socijalne karte je uslov bez koga se ne može voditi uspešna socijalna politika. Vlast godinama to odlaže da bi mogla da manipuliše kako joj kad odgovara.
klik Odgovori
Ako ce da rade kao i Dnevni centar za dementna lica onda pisi PROPALO! Toliko su najavljivali taj centar a kad sam odvela baku tamo rekli su mi da oni samo pruzaju savetodavne usluge i da nece vise raditi jer nema novca. Pa gde su te pare koje su namenjene tome? Zasto se stalno prica o milionima dinara a nista se ne radi? Dosta je bilo slikanja i pompeznog najavljivanja. Svima je poznato da direktor ne zeli da se bavi socijalnim slucajevima. [*...*]
ma da Odgovori
Nikada više sreće u Subotici....... U poslednje vreme sve novo u gradu ima prefiks SOCIJALNO UGROŽENI. Sada, pored narodne kujne imamo i kancelariju za socijalno ugrožene.

Paradoks je u tome što će se u toj kancelariji opet zaposliti stranačke kolege, iz one stranke koja je ovaj grad i dovela do prosjačkog štapa. To je ono kao uzmem ti sve pa ti onda dajem na kašičicu.
Bunjevac Odgovori
Ovaj čovik zdravo voli da da piše , i da se slikuje , vrlo brzo je zaboravijo radit ,zdravo zabušava triba ga prominit za koga drugog ,koji će radit,od divana ,pisanja , i slikovanja nema vajde.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.