Komentara: 14
Pregleda: 5160

Oko 60 prijava za rad u Kancelariji za socijalno ugrožena lica

23.01.2013. u 20:16h
Izvor: RTV Yueco
Oko šezdeset subotičana prijavilo se rad u Kancelariji za socijalno ugrožena lica koja treba da počne sa radom u martu ove godine. Njih dvadesetak koji danas budu odabrani proći će jednomesečnu obuku, nakon čega će petoro početi sa radom.
Oko 60 prijava za rad u Kancelariji za socijalno ugrožena lica

Kancelarija će biti smeštena u produžetku Gerontološkog kluba „Kertvaroš“, a rad kancelarije će se finasirati od projekta „Srbija u ritmu Evrope“.

Godišnji budžet Kancelarije za socijalno ugrožena lica iznosiće šest miliona dinara, koji obezbeđuju organizatori manifestacije “Srbija u ritmu Evrope“ u kojoj naš grad učestvuje drugu godinu zaredom. Predstavnici ove manifestacije i Gerontološkog centra danas su intervjuisali kandidate koji će raditi u ovoj kancelariji. Na javni konkurs se prijavilo oko 60 ljudi, od kojih će danas biti odabrano između 15-20 kandidata koji će proći obuku, od kojih će njih petoro biti zaposleno.

Kancelarija za socijalno ugroženo stanovništvo nalaziće se u produžetku Gerontološkog kluba „Kertvaroš“, a prvi zahtevi trebalo bi da počnu da se primaju već u martu. Rad kancelarije će biti organizovan na taj način da će se zahtevi podnositi u kancelariji, a potom će ekipe izlaziti na teren da provere opravdanost zahteva. Nakon provere na terenu, zahtevi će se prosleđivati komisiji u Beogradu koja će odobravati pomoć.

U planu je da se otvori 25 kancelarija širom Srbije , koje će se finansirati kroz projekat “Srbija u ritmu Evrope” . Ove kancelarije će pružati pomoć socijalno ugroženom stanovništvu u ogrevu, hrani,, prilikom plaćanja računa za komunalije i slično.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 5160

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.