Komentara: 2
Pregleda: 5233

Otvara se Kamp starih zanata

12.05.2014. u 17:59h
Izvor: RTV City
U okviru IPA projekta prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije „Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju u cilju stvaranja jedinstvene regije što je preduslov održivog razvoja“, u Velikoj većnici predstavljen je Kamp starih zanata, ideja Politehničke škole i Uslužne stručne srednje škole „Ištvan Vedreš“ koje inače već godinama imaju odličnu saradnju.
Otvara se Kamp starih zanata

Politehnička škola i Uslužna stručna srednja škola iz Segedina organizovaće Kamp starih zanata, koji prema rečima Ise Planića, direktora Politehničke škole u Subotici ima veliki značaj za pomenute dve škole. U okviru kampa održavaće se radionice, a vršiće se i edukacija učenika i profesora obe škole o graditeljskom nasleđu Subotice i Segedina.

Uslužna stručna srednja škola „Ištvan Vedreš“ i subotička Politehnička škola već duži niz godina odlično sarađuju i učestvuju na ovakvim i sličnim projektima.

Otvara se Kamp starih zanata

Blaško Stantić, član gradskog veća za obrazovanje ističe da grad Subotica oduvek podržava ovakve projekte, i ističe da ovaj projekat ima za cilj izučavanje istorije lokalne arhitekture, organizovanje prezentacija, kao i upoznavanje sa starim zanatima.

Projekat „Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju u cilju stvaranja jedinstvene regije što je preduslov održivog razvoja“, traje od 1. februara 2013. godine i završava se 31. jula. Vrednost projekta je oko 132 hiljade evra.

Izvor: RTV City
Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata Najava otvaranja Kampa starih zanata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5233
Povezane teme

politehnička srednja škola

blaško stantić

stari zanati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.