Komentara: 3
Pregleda: 3418

Otkazan Subotički polumaraton

06.07.2020. u 15:55h
Izvor: Subotica.com
Kako pandemija korona virusa ne jenjava, sportsko udruženje "Horizont", koje je organizator Subotičkog polumaratona, donelo je odluku da otkaže ovogodišnju manifestaciju, koja je trebalo da se održi 30. avgusta u našem gradu.
Otkazan Subotički polumaraton

Ovu tešku, ali kako kažu, ispravnu odluku, doneli su jer su im zdravlje i bezbednost trkačke zajednice na prvom mestu, ali i kako ne bi organizovali manifestaciju koja bi bila ispod željenog nivoa.

- Prošle godine smo imali nešto više od 1.500 trkača, a kojih je svega 30-ak odustalo u toku trke, dok su je ostali uspešno završili. Imali smo takmičare iz naše zemlje i iz 15 inostranih zemalja, najviše iz Mađarske i Hrvatske, zbog čega smo ove godine planirali da organizujemo Subotički polumaraton za više od 2.000 učesnika i da proširimo kampanju u inostranstvu, ali je sve to palo u vodu zbog aktuelne epidemiološke situacije - objašnjava Kristifor Bogdanić, predsednik sportskog udruženja "Horizont". - Čekali smo da vidimo kako će se situacija odvijati, jer su neke trke u Novom Sadu i Osijeku održane, ali su imale za 50 ili 70 odsto manje učesnika nego prošle godine. Razmatrali smo i opciju da organizujemo polumaraton za 1.000 trkača, ali bi to bilo ispod onoga što smo želeli da ostvarimo i u skladu sa tim smo doneli odluku da ipak otkažemo manifestaciju.

Otkazan Subotički polumaratonZbog otkazivanja manifestacije, Subotički polumaraton će vratiti sva finansijska sredstva koja je dobio od Grada i sponzora za organizaciju ovogodišnje trke, a sve uplate učesnika automatski se prenose na sledeću godinu, s tim da imaju mogućnost da svoju uplatu prebace i na 2022. godinu, što treba da prijave na mejl info@subotickipolumaraton.com.

- Planirali smo da vratimo uplate i učesnicima, ali nam je to znatno otežano za trkače koji su se prijavili iz inostranstva, pa smo odlučili da ne pravimo razliku, već da za sve bude jednako - dodaje Bogdanić. - Možda sledeće godine bude još bolje, pripremaćemo se tako da organizujemo pravi hepening koji će okupiti još veći broj učesnika, uključiti mlade ljude i da nastavimo i dalje da se razvijamo i rastemo. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3418

Povezane vesti

Povezane teme

polumaraton

subotički polumaraton

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.