Komentara: 9
Pregleda: 7353

Ostanite kod kuće uz Narodno pozorište - gledajmo zajedno predstave Drame na srpskom jeziku

28.03.2020. u 13:36h > 29.03.2020. u 21:00h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa Narodnim pozorištem Subotica, svakog utorka, četvrtka i subote u "pozorišnom terminu" od 19:30 časova, emitovaćemo na našoj Fejsbuk stranici snimke predstava koje se igrale proteklih godina na daskama koje život znače u našem gradu. Večeras na programu je predstava "Julije Cezar" po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Andraša Urbana.
Ostanite kod kuće uz Narodno pozorište - gledajmo zajedno predstave Drame na srpskom jeziku

Od uvođenja vanrednog stanja, Narodno pozorište Subotica je zatvoreno za posetioce, te su samim time i predstave koje su bile predviđene u ovom periodu, među kojima i jedna premijera, odložene do daljeg.

Kako bi ljubiteljima pozorišta ipak omogućili da uživaju u nekim od predstava koje su obeležile poslednje tri decenije postojanja, Narodno pozorište Subotica emitovaće na svom Jutjub kanalu svakog utorka, četvrtka i subote u terminu od 19:30 časova predstave koje ste nekada voleli i rado gledali. Link će biti podeljen na Fejsbuk stranici Narodnog pozorišta za gledanje u realnom vremenu, a predstave ćete moći da gledate i na Fejsbuk stranici naše medijske kuće.

Večeras na programu je predstava "Julije Cezar" po tekstu Vilijama Šekspira, u režiji Andraša Urbana, koja je premijeru imala pre nepunu deceniju, 2011. godine.

U predstavi su igrali Marko Makivić, Luka Mihovilović, Arpad Mesaroš, Zoran Bučevac, Ferenc Peter, Miloš Stanković, Ljubiša Ristović, Milan Vejnović, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić, Imre Elek Mikeš, Branko Lukač, Minja Peković, Sanja Moravčić i Suzana Vuković. Dramaturg predstave je bio Ninoslav Šćepanović, a saradnica reditelja Suzana Vuković. Kostimografiju je pripremila Irena Belojica, kompozitor je bio Feliks Lajko, dok je za scenski govor bio zadužen Saša Latinović. Inspicijent je bio Igor Lerić, a sufler Vesna Suvorova.

Predstavu "Julije Cezar" (2011), kao i svaku narednu, ćemo emitovati putem naše Fejsbuk stranice, a biće ujedno vidljiva na ovoj najavnoj objavi. Predstava će biti vidljiva 24 časa, zatim je brišemo.

Rezervišite vreme za kulturu, uživajmo zajedno uz predstave subotičkih pozorišnih umetnika.

Družimo se od 19:30!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 52 minuta
Komentara: 9
Pregleda: 7353

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.