Komentara: 1
Pregleda: 1570

Osma smotra Bunjevačkih dečijih pevača i horova u petak

04.09.2012. u 18:49h
Izvor: RTV Yueco
Osma Smotra Bunjevačkih pesama biće održana u petak u Velikoj većnici Gradske kuće u 20 časova u organizaciji Hrvatskog muzičkog udruženja "Festival Bunjevački pisama" .Na ovogodišnjoj smotri će nastupiti oko 70 izvođača iz Subotice i okolnih naselja.
Osma smotra Bunjevačkih dečijih pevača i horova u petak

Osma po redu Smotra dečijih pevača i horova će okupiti decu osnovnoškolskog uzrasta koja će izvoditi stare, tradicionalne bunjevačke pesme i pesme koje su rađene na tu temu. Osim dece iz Subotice, učestvovaće i mališani iz Đurđina, Tavankuta, Starog Žednika i Male Bosne.

Sve kompozicije se izvode uživo, a ove godine učestvovaće oko 70 izvođača. Biće izvedeno 15 kompozicija uz pratnju Dečjeg tamburaškog orkestra pod vođstvom profesorke Mire Temunović.

Smotra se održava u petak u 20 časova u Velikoj večnici Gradske kuće, a realizaciju su pomogli Pokrajinski sekretarijat za propis, upravu i nacionalne zajednice, Konzulat Republike Hrtvatske, Hrtvatsko nacionalno veće, grad Subotica i Zavod za kulturu Vojvođanskih Hrvata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1570
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.