• Pregleda: 1689

Osam miliona dinara za rad poljoprivrednih organizacija

Osam miliona dinara za rad poljoprivrednih organizacija

Lokalna samouprava finansiraće sa oko osam miliona dinara rad udruženja, asocijacija i poljoprivrednih zadruga, zaključak je današnjeg okruglog stola održanog u Plavoj sali Gradske kuće. Na sastanku su pored predstavnika lokalne samouprave zaduženih za poljoprivredu, prisustvovali i predstavnici poljoprivrednih udruženja, kojima je prezentovano da će sredstva biti obezbeđena od prihoda na osnovu zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, a da će biti raspoređena na osnovu konkursa koji bi trebalo da uskoro bude raspisan. Čini se da su predstavnici poljoprivrednika zadovoljni otišli sa sastanka.

Na poziv predstavnika lokalne samouprave, u Plavoj sali Gradske kuće okupili su se predstavnici subotičkih udruženja poljoprivrednika i zadruga kako bi se razmotrili vidovi pomoći od strane Grada Subotica funkcionisanju ovih organizacija. Sastanak je zakazan iz razloga što u gradskom budžetu postoje namenska sredstva za ove potrebe, a do sada su se udruženja obraćala pojedinačno za pomoć.

Spekuliše se da će po navedenom konkursu biti dostupno oko osam miliona dinara. Čini se da su predstavnici poljoprivrednih organizacija zadovoljni otišli sa sastanka.

Konkursom će biti obuhvaćene sve grane poljoprivredne proizvodnje. Očekuje se da će sednica Gradskog veća na kojoj će biti usvojen pomenuti plan, kao i konkurs čije raspisivanje nakon toga sledi, biti održana uskoro.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
namena Odgovori
Narod gladan, njive izgorele, a oni zadovoljni, valjda nameštenim konkursima, šta li?! Odakle i za šta se troše naše pare , hoćemo li ikada saznati?!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.