Komentara: 4
Pregleda: 7011

OŠ "Sonja Marinković" ponosna na svoje đake

09.06.2021. u 14:50h
Izvor: Subotica.com
Iako se nastava odvijala na daljinu, u specifičnim okolnostima koje je nametnula epidemija virusa kovid-19, učenici OŠ "Sonja Marinković" su i ove godine ostvarili odlične rezultate na takmičenjima. Čak 18 đaka se, nakon plasmana na opštinskim i okružnim takmičenjima, plasiralo i na najviši, državni rang takmičenja.
OŠ "Sonja Marinković" ponosna na svoje đake

Nakon što je poneo prvu nagradu na "Projektnoj nedelji" u konkurenciji svih osnovnih škola, napravivši mobilnu aplikaciju koja na mapi prikazuje lokacije svih punjača za električne automobile u Srbiji, Mateja Srejić, učenik 6. razreda OŠ "Sonja Marinković", ponovo je postigao izvanredan uspeh, osvojivši prvo mesto na republičkom takmičenju iz informatike. Uz to, takođe je učestvovao na republičkom takmičenju iz matematike, čime je svoje nastavnike i školu učinio neizmerno ponosnim.

- Bio sam u šoku, jer stvarno nisam očekivao tako nešto. Za uspeh sam saznao još tokom takmičenja, zato što kada pošaljemo rešenje zadatka, robot odmah istestira i kaže koliko imamo poena, i stvarno sam bio iznenađen, jer nisam očekivao. Očekivao sam da ću biti peti, ali tada sam video da sam prvi s maksimalnim brojem poena - podelio je sa nama utiske Mateja, kojeg sada očekuje učešće na Informatičkoj olimpijadi. - Planiram i u budućnosti da se takmičim, pogotovo iz informatike. Matematika me isto zanima, jer jedno bez drugog ne može, ali mi je informatika trenutno na prvom mestu.

OŠ "Sonja Marinković" ponosna na svoje đakeA škola je ponosna i na ostalih 17 đaka, koji su se ove godine plasirali na republička takmičenja iz raznih predmeta i sporta. Tako je Nina Andrašić osvojila drugo mesto na republičkom takmičenju iz plivanja, Filip Kulić je zauzeo drugo mesto na republičkom takmičenju iz gimnastike, Vuk Radinović treće mesto na republičkom takmičenju iz matematike, a Miroslav Ranđelović treće mesto na republičkom takmičenju iz šaha.

Čast da se takmiče na državnom nivou imali su još Una Tepavac i Teodora Božićević, koje su se takmičile iz matematike, Nađa Boškić iz istorije, Olga Jevtić iz hemije, Jana Vujačić iz engleskog jezika, Nikola Gligorić, Đorđe Marković i Sofija Gligorić iz šaha, dok su se Aleksa Ristić, Matija Ždrnja, Dalija Kutić, Maša Kostić i Boris Boršoš oprobali na republičkom takmičenju iz plivanja.

- Veliki je uspeh uopšte doći do republičkog takmičenja, a kada pogledamo kakvu smo godinu imali, ovaj uspeh je utoliko veći. Posebno raduje što su to takmičenja iz različitih oblasti, što dokazuje da su đaci i u ovim, otežanim okolnostima, uspeli da rade kako treba i da pronađu motivaciju za najbolje rezultate. Zbog toga, na prvom mestu moram da se zahvalim deci, koja su našla želju, volju i entuzijazam da rade dodatno, jer je za ovako nešto potreban dodatni rad. Potom nastavnicima, koji su sve vreme radili sa njima, i roditeljima, jer u uslovima u kojima se nastava odvijala ove i delom tokom prošle godine, to je bila karika koja dobija. Da nisu svi bili uključeni u rad, roditelji, nastavnici i učenici, uspeh bi bio slabiji. Veoma smo ponosni na njih i želim svima da čestitam na ovim uspesima, jer jako je lepo nešto nešto osvojiti, ali je veliki uspeh i učestvovati na republičkom takmičenju - poručio je Pajića Bašić, direktor OŠ "Sonja Marinković".

OŠ "Sonja Marinković" ponosna na svoje đakeSve đake koji su ove godine učestvovali na republičkim takmičenjima škola će nagraditi knjigama, ne bi li im na taj način pokazali da je i dalje važno učiti i biti vredan, jer se znanje uvek isplati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 7011
Povezane teme

oš sonja marinković

pajica bašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.