Komentara: 6
Pregleda: 2313
Foto

OŠ „Matija Gubec” proslavila školsku slavu u Ljutovu

30.01.2024. u 08:41h
Izvor: Subotica.com
Slaveći obrazovanje, tradiciju i duhovnost, Osnovna škola „Matija Gubec” obeležila je školsku slavu Svetog Savu u Ljutovu. Program je započeo Svetosavskom himnom u izvedbi školskog hora, a pod vođstvom nastavnika Bele Anišića.
OŠ „Matija Gubec” proslavila školsku slavu u Ljutovu

Nakon što je otac Veljko Vasiljev osveštao kolač, direktorka Stanislava Stantić Prćić je pozdravila prisutne i predstavila prvog kuma školske slave Slobodana Miloševa, direktora Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo”. 

Navodeći da su pouke učitelja i nastavnika svetionik u obrazovanju i vaspitanju mladih naraštaja, direktorka je ukazala na značaj jedne takve žene – učiteljice Rozike Vuković, čije ime nosi i ulica do škole. 

OŠ „Matija Gubec” proslavila školsku slavu u LjutovuKako bi uveličali program, učenici koji su nagrađeni na Festivalu „Minja Subota”, Katarina i Luka Mamužić, izveli su pesmu Nikole Hercigonje „Tiho, tiše” odnosno „Deca su ukras sveta” Minje Subote. 

Učenici nižih razreda iz Ljutova izveli su recital o Svetom Savi, kojim su nas podsetili ne samo na biografiju ovog svetitelja već i na prioritete kojima bismo se trebali rukovoditi u našim molitvama i željama.

OŠ „Matija Gubec” proslavila školsku slavu u LjutovuDramska sekcija pripremila je igrokaz po legendarnoj priči „Sveti Sava i seljak bez sreće”, a školski tamburaški sastav izveo je „Momačko kolo”. 

Članovi dramske sekcije nastupiće sa ovim igrokazom i u Dečjem pozorištu u Subotici, u okviru Dečjih svetosavskih dana, koje organizuje Osnovna škola „Matko Vuković”, sa željom da slede primer Svetog Save, koji nadahnjuje na sticanje znanja, negovanje ljubavi i širenje međusobnog poštovanja.

OŠ „Matija Gubec” proslavila školsku slavu u Ljutovu

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta Obeležavanje školske slave u OŠ "Matija Gubec" iz Tavankuta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 meseci i 3 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 2313
Povezane teme

ljutovo

školska slava

OŠ Sveti Sava

savindan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.