• Pregleda: 4250

OŠ "Jovan Mikić" dobila novi sportski teren

U OŠ "Jovan Mikić" danas je otvoren obnovljen sportski teren, koji će đacima koristiti za nastavu fizičkog, a svim meštanima Kertvaroša za rekreaciju.
OŠ "Jovan Mikić" dobila novi sportski teren

U obnovu terena koji je sada prekriven tartan podlogom uloženo je 2,45 miliona dinara, a radove su finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i Grad Subotica.

- Gradnja sportske infrastrukture, odnosno adaptacija i rekonstrukcija terena jeste jedan od prioriteta Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Školski sport je baza, svi mi koji smo dostigli velike uspehe smo na ovakvim terenima načinili prve sportske korake - izjavio je pokrajinski sekretar za sport  Vladimir Batez.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave je izgradnja sportske infrastrukture, što se ogleda u do sada realizovanim projektima poput reflektora na Gradskom stadionu i novog balona za bazen u Dudovoj šumi. Uskoro će Hala sportova dobiti neophodnu klimatizaciju, a naredne sedmice ovakvu tartan podlogu dobiće sportski tereni u Prvomajskoj ulici. Ovaj teren u velikoj meri povećava kvalitet nastave fizičkog vaspitanja, smanjuje povrede kod naše dece, i sa ovim trendom ćemo nastaviti – istakao je Nemanja Simović, član GV za sport i omladinu i najavio da uskoro treba da bude izabran izvođač radova za sistem klimatizacije u Hali sportova. - Nadam se da ćemo se uskoro moći da pohvalimo da je hala klimatizovana i da ćemo moći da budemo domaćini velikih sportskih takmičenja.

Obnova terena, starog skoro pola veka, bila je neophodna, jer je stari bio dotrajao i neupotrebljiv.

- Pored terena, škola je nedavno dobila letnju učionicu na otvorenom, investiciju vrednu 1,3 miliona dinara i sanitarni čvor čija je izgradnja koštala dva miliona dinara i zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi koja brine ne samo o našoj, nego i o ostalim školama u gradu – naglasila je direktorka škole Marija Milodanović

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
ffilozoff Odgovori
A kad ce tartan na stadionu,obecano,neuradjeno!!!
Basketica Odgovori
A kada ce tartan u Aleksandrovu? To se ne spominje ? Sram da vas bude politicari
dule
Prvo đaci a vi rekreativci čekajte.
Zoran
Dobili ste asfalt.
djordje
Aleksandrovu je sredjen teren. Izgleda super.
djurin salash Odgovori
Mislim da je vreme da "Đurin Salaš" dobije fiskulturnu salu, neko je obećao...davno beše...
dule
Pa taj ko vam je obećao nek je i napravi.
Diky Odgovori
Sport, sport i samo sport! Treba decu odvući sa ulice. Osim što ovi dolaze da se slikaju, potpuna podrška!
Besni Odgovori
A ALEKSANDROVO???? Lopuze...
jaca
Pa vi ste dobili vec teren nedavno. I dosadni ste više....
Zoran
Polako...
ivona
Mislis da Simovic drzi rec????
Haha
Jaco prebaci kanal ako ti je dosadno
BESNI
@JACA ajde reci sta smo dobili? Necemo prestati da budemo dosadni dok ne dobijemo ono sto zelimo.
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
Vest-i (ili pištaljke) drumom a komentari, po običaju, šumom. "Srpski" rečeno, uz ku*ac. Da je, kojim slučajem, tema o terenima u Aleksandrovu koje pominju maltene svi do jednoga, verovatno bi razglabali o, recimo, ovom terenu davno "viđenom" za obnavljanje.

Jeste da se poklonu-ima "zubi" ne gledaju, ali ona poprečna šipka u podnožju koša, primetna i na obnovljenom terenu na Prozivci (možda i na drugima u gradu) "dušu je dala" za povređivanje ukoliko neko od igrača nagazi na nju. Na novom, doniranom terenu na Paliću problem druge vrste. Ko se rekreira na njemu primetio je i sam. Osim ako nije, kao ovom prilikom.
dare Odgovori
Stvarno lepo i podržavam ali ovi milionimi ne idu u glavu? 2 m za wc? skoro 2 za nadstrešnicu u dvorištu? To su nerealne cifre naduvane nekoliko puta pa komplet kuću za te pare sazidaš
sLOVEnac Odgovori
lepo sredjen teren moje nekadasnje osnovne skole. bravo! steta samo sto nije napravljen kosarkaski teren tamo gde je i nekada bio (vidi se u pozadini jedne slike) pa da deca mogu istovremeno igrati kosarku i fudbal/rukomet.
Biljana Odgovori
Potpuno opremljena skola,u koju se ocito ulaze.Steta sto nema vise dece u mladjim razredima jer svi odose u "Crnjanski" zbog prepodnevne smene.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.