Komentara: 12
Pregleda: 4008

Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije

19.09.2014. u 19:39h
Izvor: RTV City
Uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, subotičko Udruženje Terass započinje realizaciju projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije“.
Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije

U realizaciji učestvuju još tri udruženja iz Novog Sada i Dimitrovgrada, a cilj je da se kroz jačanje promotivnih aktivnosti podstakne što veći broj poljoprivrednih proizvođača na organsku proizvodnju. Kao krajnji rezultat navodi se usvajanje Nacrta Nacionalnog akcionog plana razvoja organske poljoprivrede, koji je izrađen pre oko 3 godine.

U okviru projekta, Terras će, kroz održavanje javnih rasprava, predavanja, okruglih stolova i obuka za poljoprivrednike, od kojih će prvi biti na ovogodišnjem Biofestu, festivalu organske hrane, aktivno raditi na popularizaciji organske proizvodnje.

Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije

Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti, koju je podržala i Gradska uprava, jeste izrada Lokalnog akcionog plana razvoja organske proizvodnje za 2015. godinu. S obzirom na to da je Subotica prepoznata kao centar organske proizvodnje u našoj zemlji, akcioni plan će dati realnu sliku stanja i kapaciteta u ovoj oblasti. Formirana je radna grupa koja ima za cilj realizaciju 10 ciljeva navedenih u njemu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4008

Povezana vest

Povezane teme

organska poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.