Komentara: 0
Pregleda: 3492

Opštinska smotra recitatora u Gradskoj biblioteci

27.02.2014. u 00:34h
Izvor: RTV Yueco
Kultura izražavanja današnje omladine nije na zavidnom nivou, kada se uzme u obzir činjenica da većinu vremena provode ispred računara i na internetu gde se uglavnom komunicira putem skracenica na engleskom jeziku. U okviru nastave Srpskog jezika kulturi izražavanja se poklanja malo časova, a profesori Srpskog jezika i književnosti smatraju da je upoznavanje sa poezijom bitno za učenje lepog izražavanja, a učenici subotičkih osnovnih i srednjih škola sutra će imati priliku da na svojim maternjim jezicima kroz Opštinsku smotru recitatora prikažu svu lepotu jezika koji govore.
Opštinska smotra recitatora u Gradskoj biblioteci

Milana Čavlin je učenica 7d razreda OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i ona će sutra predstavljati svoju školu na Opštinskoj smotri recitatora. Milana je pobednica školskog takmičenja recitatora učenika viših razreda na srpskom jeziku. Milana će na takmičenju recitovati pesmu svoje omiljene pesnikinje Desanke Maksimović, „Opomena“. Pored Desankine, Milana voli i poeziju čika Jove Zmaja. Milana kaže da je lepo izražavanje jako bitno zbog toga što se načinom na koji govorimo predstavljamo svetu.

Profesorka Srpskog jezika i književnosti Aleksandra Samardžić koja predaje u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ kaže da je u okviru nastavnog programa malo časova posvećeno kulturi izražavanja i da je zbog toga jako bitno da deca bogate rečnik kroz učenje poezije i čitanje knjiga.

Dvadeset i šesta tradicionalna Opštinska smotra recitatora pod nazivom „Pesniče naroda mog“ biće održana sutra, 27. februara, od 9 časova u Gradskoj biblioteci. Ovo takmičenje se organizuje na nivou cele Srbije, a učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola, kulturno-umetnička društva, udruženja i kulturni centri sa teritorije našeg Grada. Osnovne škole će imati po dva predstavnika iz nižih razreda i dva iz viših na srpskom i mađarskom jeziku. Pobednici Opštinske smotre učestvovaće na višem rangu takmičenja, Zonskoj smotri koja će biti održana u petak 7.marta od 10 časova u Biblioteci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3492
Povezane teme

gradska biblioteka

recitatori

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.